Foto: DELFI

Zvanu ansambļa "Primus" versija grupas "Pērkons" dziesmai "Slidotava" ir jau septītais skaņdarbs no "Pērkons Tribute" albuma, kas ekskluzīvi pieejams mūzikas servisā Deezer, kur apkopotas Latvijas mūziķu versijas par leģendārās rokgrupas dziesmām.

Kā pirmais izaicinājumu nospēlēt savu grupas "Pērkons" dziesmas versiju pieņēma Kārlis Kazāks ar dziesmu "Neatvadīsimies". Kā nākamos Kārlis izaicināja grupu "Rīgas Modes", kas radīja atraktīvu versiju "Pērkona" hītam "Kamēr es tevi mīlēju". Savukārt, grupa "Rīgas Modes" muzikālā izaicinājuma stafeti tālāk nodeva grupām "Foo Fighters" un "Momend", uz ko grupa "Momend" atbildēja ar lielāko Pērkona hītu "Mēs pārtiekam viens no otra" jauno versiju. 

Tālāk izaicinājumu pieņēma mūsdienīgās duets "Čipsis un Dullais" ar savu "Pie baltas lapas", tālāk stafeti nododot grupai "Dzelzs Vilks", kas dziesmu "Kam pieder šīs actiņas" radījuši pilnīgi jaunās skaņās, kas jau tagad grupas koncertos ir viens no lielākajiem grāvējiem.

"Dzelzs Vilks" savukārt stafeti tālāk nodeva čellu trio "Melo-M", kā arī Guntaram Račam ar grupu "Bet Bet" un teātra režisoram Dž.Dž. Džilindžeram, uz ko atbildējuši pagaidām tikai "Melo-M" ar versiju par dziesmu "Labu vakar". Čellisti tālāk izaicinājuši "Latvian Blues Band", "Latvian Voices" un zvanu ansambli "Primus".

Visām septiņām dziesmām pieejami arī video klipi, kurus var noskatīties YouTube Bite Latvija kanālā. Zvanu ansamblis stafeti tālāk nodod Rihardam Zaļupem, grupām "The Jokers" un "PeR".

Mūzikas straumēšanas serviss Deezer, kuru 2007.gadā Parīzē dibinājis Daniels Marhelī, ir lielākais mūzikas serviss pasaulē ar 35 miljoniem dziesmu, kas pieejams 185 pasaules valstīs, turklāt katru dienu katalogu papildina ar 20 tūkstošiem jaunu dziesmu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!