25. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks sestie Blūza svētki. Līdzās pašmāju mūziķiem festivāla skatuve pulcēs arī blūzmeņus no ASV, Austrijas un Lietuvas.

Blūza svētkos uzstāsies jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs jeb "Johnny B Beast", gados jaunais pašmāju kolektīvs "The Coco'nuts", kā arī Latvijas blūza vecākā paaudze - "The Blues Gang" un vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu "Mozambika".

Festivālu turpinās viesi no ārzemēm: kopā ar Lietuvas blūza veterānu Aleksandru Belkinu un domubiedriem uzstāsies Teksasas blūza dziesminieks Kīgens Makinrojs ("Keegan McInroe Band"). Savu Eiropas turneju tieši Siguldā noslēgs vēl viens viesis no tālās Amerikas - Sedriks Bernsaids ("Cedric Burnside Project"). Leģendārā Misisipi blūzmeņa R.L. Burnside mazdēls un bundzinieks jau 5 reizes saņēmis prestižo "The Blues Music Award" balvu, iegūstot blūza labākā bundzinieka statusu 4 reizes pēc kārtas!

Festivāla noslēgumā uz skatuves kāps ērģelnieks Rafaels Resnigs no Austrijas ar savu grupu ("Raphael Wressnig & The Soul Gift Band").

"Hammond" ērģeļu cienītājiem būs iespēja izbaudīt viņa aizrautīgo priekšnesumu uz īstām "B3" ērģelēm ar "Leslie" rotorskaļruņiem. Šogad žurnāla "Downbeat" aptaujā Rafaels ir nominēts "gada labākā ērgelnieka" kategorijā. Uz skatuves šim kolektīvam pievienosies saksofonists Toms Rudzinskis un trompetists Oskars Ozoliņš, stāsta koncerta organizatori.

Pasākumā drīkstēs fotogrāfēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām un netraucējot apkārtējiem.

Ir padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām: transporta novietošanai ir rezervētas vietas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā ir rezervētas sēdvietas un ērta piekļūšana ar ratiņkrēslu.

Festivāla koncerti sāksies plkst. 18:00 un ilgs līdz 01:00. Ieeja no plkst. 17:00.

Biļetes var nopirkt Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.
Biļetes cena iepriekšpārdošanā - 15 eiro, "Draugu biļete 4 personām" iepriekšpārdošanā - 50 eiro. Biļetes cena pasākuma dienā - 20 eiro, bet "Draugu biļete 4 personām" pasākuma dienā - 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!