Foto: Arhīva foto
Lielajā ģildē 12.aprīlī notiks Imanta Ziedoņa "Zaļās pasakas" simfoniskajam orķestrim un teicējam CD prezentācijas koncerts.

Ziedoņa "Zaļā pasaka" simfoniskajam orķestrim un teicējam tapusi 2013.gadā, svinot komponistes, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesores Selgas Mences jubileju.

Darbs bija domāts arī kā apsveikums Ziedonim 80 gadu jubilejā. Tā tapšanā iesaistījās gan pati profesore, gan JVLMA bijušie un toreizējie studenti - Ēriks Ešenvalds, Anitra Tumševica, Laura Gustovska, Evija Vecumniece, Ieva Klingenberga, Juta Bērziņa un Platons Buravickis, no kuriem liela daļa ir mācījušies pie profesores. Darbs ticis rakstīts bērnu simfoniskajam orķestrim. Rīgas mūzikas skolu audzēkņi diriģentu Lauras Stašas un Valda Butāna vadībā to pirmoreiz atskaņoja 2013.gada 17.augustā Rīgas svētku laikā Rīgas Doma dārzā.

"Teicēju skanējums liks ieraudzīt Rīgu gan mūsdienu zaļajos toņos, gan košajā krāsu paletē, kādā to atainoja Imants Ziedonis. Zaļā krāsa ir dabas krāsa, tā simbolizē mieru un harmoniju, tāpat arī Jakova Rafalsona balss ir kā zaļš audekls, kas lēnām pārslīd un iemidzina, bet mūzika pamodina un aiznes nākamajā notikumā. Laura Reinika stāstījums, draisks un jauneklīgs, virzīs notikumus straujāk un straujāk, bet šoreiz mūzika būs kā dzintara diegs, kas izšūs kopēju ainu ar diriģentu Lauras Stašas un Valda Butāna rokām," pastāstīja Bērziņa.

Ilustrācijas CD latviešu un krievu izdevumiem veidojis mākslinieks Adriāns Toms Kulpe. "Zaļās pasakas" CD idejas autores ir diriģente Laura Staša un komponiste Juta Bērziņa. Viņa no komponistu kopdarba un "patiesā latvieša Imanta Ziedoņa" pasakas radīja sinerģiju, ko ierakstā īstenot palīdzēja Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas un Pāvula Jurjāna mūzikas skolas simfonisko orķestru dalībnieki, apvienojoties kopīgā orķestrī.

"Zaļās pasakas" CD izdošanu organizē Latvijas simfoniskās mūzikas biedrība sadarbībā ar izdevniecību "Musica Baltica". Prezentācijas koncertā tiks atklāts arī pārsteigums, kas tapis ieraksta procesā.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!