Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 6. maijā noslēgsies jauno klasiskās mūzikas izpildītāju konkurss "Ineses Galantes talanti 2017", kura laikā tiks paziņoti un apbalvoti šī gada uzvarētāji – labākie jaunie vokālisti un instrumentālisti, kuri pierādījuši savas spējas klavierspēlē, stīgu instrumentu, kā arī pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēlē, portālu "Delfi" informē Ineses Galantes fonda pārstāvji.

Saskaņā ar aprīļa sākumā Rīgā, Ventspilī un Daugavpilī notikušo reģionālo pusfinālu rezultātiem līdz izšķirošajai konkursa kārtai žūrija izvirzīja visspēcīgākos dalībniekus, un tagad viņi sāks muzikālo cīņu par uzvaru. Pasākumu būs iespējams apmeklēt bez maksas.

"Vērtēt finālistus ir visgrūtāk, jo būtībā viņi visi ir uzvarētāji. Jau no pašas pirmās konkursa kārtas mēs vērojam katru izpildītāju, tāpēc ar pilnu pārliecību varam apgalvot, ka šiem jauniešiem mūzika ir dzīves aicinājums. Mums ir prieks par katru, kurš piedalījās konkursā, – pateicoties viņiem par mūsu valsts mantojumu klasiskās mūzikas jomā varam neraizēties," stāsta konkursa "Ineses Galantes talanti" vadītājs Toms Ostrovskis.

Konkursa laureāti saņems diplomus un naudas balvas – 400 eiro (1. vieta), 200 eiro (2. vieta) un 100 eiro (3. vieta) apmērā, kā arī katram no tiem tiks piešķirtas mācību stipendijas 600 eiro apmērā. Turklāt visu kategoriju pirmās vietas ieguvēji saņems ielūgumus piedalīties vasaras festivālā "Summertime – aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē.

Spilgtie un apdāvinātie konkursa dalībnieki tiks arī aicināti piedalīties Ineses Galantes fonda organizētajos koncertos un meistarklasēs, kuras vadīs visā pasaulē pazīstami mākslinieki. Jau tagad konkursa oficiālajā tīmekļa vietnē www.inesesgalantestalanti.lv ir iespējams nobalsot par savu favorītu. Pēc balsošanas beigām izpildītājs, kurš būs guvis skatītāju lielāko atbalstu, saņems īpašo skatītāju simpātiju balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!