Foto: Publicitātes attēls
Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls, kas augusta beigās notiks jau 19. reizi, apaļās jubilejas priekšvakarā atskaņos vērienīgu programmu, kurā piecos koncertos trīs baznīcās izskanēs latviešu komponistu jaundarbi, kā arī pasaules mūzikas klasika.

Kopā ar Valsts Akadēmisko kori Latvija festivālā uzstāsies solisti un diriģenti no piecām dažādām pasaules valstīm.

Festivāls sāksies 24. augustā ar latviešu komponistu jaundarbu pasaules pirmatskaņojumiem. Jaundarbu radīšanai uzrunāti komponisti Evija Skuķe, Dace Aperāne, Jānis Šipkēvics un Raimonds Tiguls.

26. augustā Liepājā un 27. augustā Rīgā izskanēs tradicionālā sadarbības koncertu programma ar Liepājas Simfonisko orķestri. Koncertu diriģents un mākslinieciskais vadītājs būs Atvars Lakstīgala. 31.augustā ar īpašu koncertu koris Latvija diriģenta Johaness Princis (Austrija) vadībā izpildīs austriešu garīgo mūziku.

3. septembrī sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andresu Mustonenu Latvijas klausītājiem tiks piedāvāta Aleksandra Razkatova "Bizantiešu mesa". Razkatovs ir viens no aktuālākajiem Krievijas mūsdienu komponistiem, kura daiļrade kļūst aizvien nozīmīgāka pasaules koncertzāļu repertuāra daļa.

Festivāla noslēgumā, 8. septembrī plkst. 20:00 Rīgas Domā, notiks Pētera Vaska autorkoncerts, kas veltīts komponista 70. jubilejai. Kopā ar Valsts Akadēmisko kori Latvija un diriģentu Māri Sirmo, ērģelnieci Kristīni Adamaiti tiks atskaņoti darbi Credo, Mūsu Tēvs, Missa, kā arī notiks P. Vaska opusa Gloria otrās redakcijas pirmatskaņojums un jaundarba "Mein Herr mein Gott" pasaules pirmatskaņojums.

Biļetes uz koncertiem ir pieejamas internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!