Foto: Publicitātes foto

Nākamajā sestdienā, 4. oktobrī, plkst. 19 Anglikāņu baznīcā, Vecrīgā notiks gospeļkora "GG Choir" desmit gadu jubilejas koncerts, informē rīkotāji.

Kori 2004. gada 3. oktobrī dibināja mūziķis Gunārs Kalniņš, un kopš tā laika "GG Choir" uzstājies neskaitāmi daudz un dažādos koncertos un pasākumos, dziedot gan plašākām, gan šaurākām publikām, gan dažādās pilsētās, gan koncertuzvedumos un pasākumos TV ekrānos. 

Gadu gaitā "GG Choir" bijis prieks un gods sadarboties ar tādiem Latvijā iecienītiem mūziķiem kā "Prāta Vētra", Tumsa, Jānis Stībelis, Marija Naumova un Zigmārs Liepiņš. Koris ir apmeklējis arī vairākus gospeļmūzikas festivālus, kā arī šogad izcīnījis uzvaru "Pasaules koru olimpiādes" gospeļu kategorijas atvērtajā konkursā.

"Iedzīvinot Latvijā gospeļu un soul mūzikas tradīcijas, "GG Choir" saistījis klausītāju uzmanību ar sajūtām bagātu un niansētu skanējumu, patiesu aizrautību un ar no citiem koriem atšķirīgu enerģiju. Tomēr kora patiesais stūrakmens un spēks, kas to pavadījis no rašanās brīža un cauri gadiem turpina turēt kopā tā dalībniekus, ir sirsnība. 

Tas ir siltums, ko "GG Choir" vairākus pastāvēšanas gadus ir vedis sev līdzi tūrēs "Ziemassvētki ikvienam no mums" pa Latvijas bērnu namiem, sociālās aprūpes centriem un veco ļaužu pansionātiem, un ko koris cenšas nodot klausītājiem jebkurā uzstāšanās reizē," raksta kora pārstāvji.

Ikkatrs ir aicināts sajust un nosvinēt prieku un sirsnību "GG Choir" koncertā kopā ar kora dibinātāju Gunāru Kalniņu, kā arī bijušajiem kora dalībniekiem, tai skaitā Karīnu Tropu, Ivo Grīsniņu-Grīsli un trio "Limonāde". Tas ieplānots kā atskats uz kora desmit gadiem, izpildot iecienītākās dziesmas no kora repertuāra.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!