Foto: Publicitātes attēli

Lielajā ģildē, 2013. gada 28. aprīlī, plkst.12:00 pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers un kamerorķestris "Kremerata Baltica" sniegs Likteņdārzam veltītu koncertu, portālu "Delfi" informē sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva.

"Es veltu šo koncertu cerībai, ka Latviju gaida ziedoša un kopta dārza nākotne," saka Gidons Krēmers.

Koncertā skanēs Pētera Vaska "Epifānija", kā arī Leonīda Desjatņikova, Dobrinkas Tabakovas, Georga Pelēča un citu autoru opusi, kas ir īpaši veltījumi Gidonam Krēmeram un kamerorķestrim "Kremerata Baltica".

Pēc koncerta tradicionāli notiks mākslas darbu labdarības izsole, kurā interesenti varēs iegādāties gleznas, tēlniecības darbus, grafikas, plakātus, manuskriptus, partitūras un citus vērtīgus kultūrvēsturiskus priekšmetus. Pasākuma laikā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti Likteņdārza amfiteātra būvniecības turpināšanā. Izsoles katalogs aplūkojams šeit.

Tradīciju rīkot labdarības koncertus "Kokneses fonds" ar sadarbības partneru atbalstu aizsācis pirms četriem gadiem tieši ar Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" koncertu 2009. gadā. Iepriekšējos gados koncertos piedalījušies izcili mūziķi – pianists Vestards Šimkus, komponists Arturs Maskats, solisti Aira Rūrāne, Andris Ludvigs, diriģenti Andris Veismanis un Normunds Vaicis, Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava un pianists Reinis Zariņš.

Jau ziņots, ka Likteņdārza projekts tiek īstenots uz salas Koknesē, Daugavas vidū, 22 hektāru platībā uz Kokneses pašvaldībai piederošas zemes pēc Japānas ainavu arhitekta Shunmyo Masuno projekta, kurš 2006. gadā starptautiskā 207 projektu konkursā tika atzīts par labāko. Pirmie darbi uz salas sākti 2008. gadā, kad izveidota ābeļu aleja un izbūvēts ceļš uz dārza centrālo daļu - amfiteātri. 2009. gadā līdz šķembu stadijai izbūvēts perimetrālais ceļš. 2010. gadā iesākta un 2011. gadā turpināta dārza centrālās daļas – amfiteātra – būvniecība. 2012. gadā uzbūvēta Skatu terase. Sākuma darbi dārzā veikti par Fonda dibinātāju ieguldītajiem līdzekļiem. 2012. gadā Likteņdārzu apmeklējuši vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Cena - no 5 līdz 25 latiem.

Foto: Likteņdārzs makets

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!