Foto: Publicitātes attēls

Ģitārists Edgars Rubenis izdevis jaunu albumu "Slow Lightning" un piedāvā noklausīties skaņdarbu "Lockup Rag". Līdz ar jaunā ieraksta publiskošanu, Nīderlandē dzīvojošais latviešu mūziķis izziņo arī koncertus Latvijā.

Jaunajā ierakstā Rubenis ir apkopojis septiņus skaņdarbus solo akustiskajai ģitārai, kuros viņš, kā pats raksta, nekautrīgi iesaistās dialogā ar agrīnajām blūza un regtaima tradīcijām.

"Šī veci skanošā, bet pilnībā svaigi rakstītā un spēlētā mūzika atspoguļo interesi par muzikālo tradīciju dzīvības pazīmēm – vispāratzītu vērtību pārdefinēšanos laika ritējuma iespaidā," raksta mūziķis. "Slow Lightning" ir pirmais sējums viņa topošajā triloģijā "Pains and Boogies".

Nīderlandē dzīvojošais latviešu ģitārists Edgars Rubenis ir plašāk zināms kā eksperimentālās rokgrupas "Mona de Bo" dalībnieks un izteikti minimālas elektroakustisās mūzikas solo izpildītājs.

Pēdējos gados viņa radošajā darbībā ietilpst arī vairāki solo un ansambļiem rakstīti darbi jaunās akadēmiskās mūzikas laukā. Rubeņa "Slow Lightning" ir pirmā publikācija Hāgā svaigi iedibinātās izdevniecības "dis ce que" paspārnē. Ieraksts izdots šī gada 17. februārī un ir pieejams audio kasetes un elektroniskajā formātā.

Februāra beigās un marta sākumā Rubenis spēlēs vairākus koncertus Baltijas valstīs: 23. februārī Tartu, "Kolm Tilli" (kopā ar Andres Roots) 25. februārī Viljandi, "Mulks" (kopā ar Andres Roots) 26. februārī Pelvā, "Kultirikeskus" (kopā ar Andres Roots) 2. martā Valmierā, "Hodila" studijā, 3. martā Rīgā, "Aleponijā", 5. martā Viļņā, "Empty Brain Resort" (kopā ar Sneeze Etiquette), 6. martā Liepājā, "TBA".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!