Foto: Publicitātes foto
Latviešu ģitārspēles virtuozs Mārcis Auziņš ar koncertprogrammu "Lielā plūsma" rudenī būs sastopams vairāku Latvijas pilsētu lielākajās koncertzālēs.

Kā "Delfi" informē mūziķa pārstāvji, koncertos tiks spēlētas melodijas no nule kā izdotā albuma ar tādu pašu nosaukumu, kā arī īpaši tapušas aranžijas pasaulē zināmiem skaņdarbiem.

Jau 1. oktobrī Mārcis Auziņš viesosies savā dzimtajā pilsētā Madonā, 14. oktobrī - Liepājā, koncertzālē "Lielais Dzintars", 28. oktobrī - VEF Kultūras pilī Rīgā, turneju noslēdzot 31. oktobrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis". Kā ierasts, visi skaņdarbi Mārča Auziņa koncertos tiek izpildīti ar vienu instrumentu – ģitāru, ar virtuozu tās spēli priecējot klausītājus un radot īpašu klātesamības sajūtu vairāk nekā stundas garumā.

"Katrai muzicēšanas vietai ir sava specifika, un tā nenoliedzami ietekmē arī koncerta programmu – no muzikālā materiāla izvēles līdz tādām muzicēšanas niansēm kā skaņdarbu forma, aranžija un iekšējā sajūta, spēlējot un mijiedarbojoties ar publiku. Rudens sezonā būšu priecīgs šo - vasarā briedušo solo programmu - atskaņot lielākajās Latvijas koncertzālēs. Lielāka zāle un klausītāju pulks solo muzicēšanai vienmēr ir izaicinājums, caur kuru augt kā skatuves māksliniekam, vienlaikus priecējot arvien augošo instrumentālās mūzikas cienītāju pulku", stāsta mūziķis.

Mārča trešais studijas albums "Lielā plūsma" tika izdots šī gada jūnijā, un tajā apkopoti oriģinālskaņdarbi, kas tapuši pēdējo trīs gadu laikā dzīvojot, vērojot, dienu no dienas praktizējot ģitārspēli un jaunatklājot. Albumu caurvij iekšēji rezonējošas sajūtas un atklāsmes par Visuma mūžam mainīgo dabu, neapturamo laika un notikumu ritumu un cilvēka lomu tajā.

Biļetes uz "Lielā plūsma" koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Saskaņā ar valstī noteiktajām drošības prasībām, koncertus var apmeklēt personas ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!