Foto: Publicitātes foto

ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balvai "Grammy" šogad nominēts arī Gidons Krēmers un "Kremerata Baltica" par Mečislava Veinberga darbu ieskaņojumu.

Kategorijā par labāko klasiskās mūzikas albumu nominantu vidū ir izdevniecības "ECM New Series" izdotais un Manfreda Eihera producētais albums "Mieczyslaw Weinberg", kurā bez Krēmera un "Kremerata Baltica" piedalās arī Giedre Dirvanauskaite, Daniils Grišins un Daniils Trifonovs.

Šajā kategorijā uz "Grammy" balvu pretendē arī Džefrija Skidmora diriģētais un Kolina Metjūsa producētais "Britten To America", Maika Māršala un Bruņurupuču salas kvarteta albums "Mike Marshall & The Turtle Island Quartet", albums "Partch: Plectra & Percussion Dances", kā arī albums "The Solent - Fifty Years Of Music By Ralph Vaughan Williams", kuru diriģējis Pols Daniels.

Kategorijā uz balvu par labāko klasiskās mūzikas solo vokālo albumu nominantu vidū ir ASV operas tenora Lourensa Braunlija albums "Virtuoso Rossini Arias", kura ierakstā Kauņas Pilsētas simfonisko orķestri diriģējis Konstantīns Orbelians.

57."Grammy" balvas pasniegšanas ceremonija Losandželosā notiks 8.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!