Foto: AFP/Scanpix

Nedēļas nogalē notikušās 54. "Grammy" balvas pasniegšanas ceremonijas translāciju amerikāņu televīzijas kanālā CBS noskatījušies vairāk nekā 39 miljoni cilvēku, ziņo ārzemju mediji. Tādejādi šī gada ceremonija pēc reitingiem kļuvusi par otro skatītāko vēsturē.


To pārspēj tikai 1984. gada "Grammy", kurā Maikls Džeksons saņēma rekordlielu "Zelta Gramofons" skaitu – balvas astoņās nominācijās, par savu albumu "Thriller". Toreiz translāciju vērojuši 51,67 miljoni.

Interesi par šī gada "Grammy" nodrošinājuši divi faktori. Pirmais – ceremonija bija veltīta dziedātājas Vitnijas Hjūstones, kura negaidīti nomira dienu pirms pasākuma, piemiņai. Kā veltījums dziedātājai ceremonijā izskanēja viņas dziesma "I Will Always Love You" dziedātājas Dženiferas Hadsones izpildījumā.

Otrs notikums, kurš šī gada ceremonijai pievērsa skatītāju uzmanību, bija britu dziedātājas Adeles atgriešanās uz skatuves pēc pārciestās balss saišu operācijas. Viņa pasākumā izpildīja savu hītu "Rolling in the Deep", kas zāle izraisīja ovācijas.

Adele triumfēja arī balvu saņemšanā, iegūstot sešus "Gramofonus", tādejādi uzvarot visās nominācijās, kurām bija izvirzīta. To skaitā bija arī Gada ieraksts, Gada albums un Gada dziesma.

Pagājušā gadā ceremoniju televīzijas ekrānos vērojuši tikai 26,6 miljoni cilvēku. Pēdējos četros gados "Grammy" ceremonijas reitingi pastāvīgi pieaug, tomēr pēdējo reizi pasākums sasniedzis vairāk kā 30 miljonus lielu auditoriju 1988. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!