Grupa "bet bet" laidusi klajā jaunu dziesmu "Īstā vieta, īstais laiks", kas tapusi sadarbībā ar Holivudā zināmo latviešu komponisti Lolitu Ritmani. Dziesmas pamatā ir dzejolis no nesen klajā nākušās Guntara Rača dzejoļu grāmatas "365" trešās daļas.

Kā "Delfi" informē grupas izdevēji no "MicRec", "bet bet" dalībnieki Zigfrīds Muktupāvels un Guntars Račs ar Holivudas kinoindustrijā atzīto komponisti Lolitu Ritmani ir pazīstami jau sen, taču salīdzinoši nesen radās doma par kopīgi veidotām dziesmām. "Īstā vieta, īstais laiks" ir pirmā no pavisam 10 -12 plānotajiem kopdarbiem.

Dziesmai tapis arī video, kura producents ir Ritvars Bluka un tas filmēts grupas "bet bet" 30 gadu jubilejas koncertā un Guntara Rača grāmatas "365" trešās daļa atvēršanas pasākumā "Hanzas peronā".

Stāsta "bet bet" dalībnieki: "Mēs ar Lolitu satikāmies īstajā vietā un īstajā laikā. Guntaram jau bija viena kopdziesma ar Lolitu un mēs nolēmām, ka vajag vēl. Mums bija viegli strādāt, jo Lolita, īsta profesionāle būdama, atsūtīja mums izvērstu nošu materiālu un pašas iedziedātu paraugierakstu. Aranžētāja lomu šoreiz uzņēmās Zigfrīds un pēc pāris dienu darba studijā kopā ar producentu Gintu Stankeviču, tapa šī dziesmas versija."

"Grupa "bet bet" dibināta tajā pašā gadā, kad piedzima mūsu dēls Andris. Esam visa ģimene dziedājuši līdz grupas dziesmām, gan latviešu namā, kādā sarīkojumā, gan braucot ar auto pa lielceļu. Zigfrīda balss ir unikāla, samtaina un izteiksmīga. "Pieklauvē un nerunā…", zinu katru vārdu, katru noti, katru harmoniju. Ar Guntaru Raču esam pazīstami jau sen, bet kad Guntars ierosināja domu, ka mēs varētu kopā arī ko jaunu radīt, saprotams, ka ar lielu sajūsmu piekritu. Šī sadarbība pāri okeānam, ir bijusi ļoti radoša. Paldies visam grupai, bet īpaši Guntaram un Zigfrīdam par šo iespēju," stāsta Lolita Ritmanis.

Filmas "Dvēseļu putenis" mūzikas autore Lolita Ritmane šī gada sākumā saņēma Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu ("Hollywood Music In Media Awards") par labāko mūziku filmai svešvalodā. Savukārt grupa "bet bet" šovasar ar jubilejas koncertu turneju un jaunu labāko dziesmu grāmatas izdošanu nosvinēja 30 gadu pastāvēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!