Foto: Publicitātes foto

Pašmāju klasiskās mūzikas huligāni – grupa "Dagamba" – novembra beigās atgriezušies no Austrālijas, kur uzstājās Latvijas simtgadei veltītos koncertos, bet uzreiz pēc tam devusies uz Krieviju, lai tur izpārdotās koncertzālēs uzsāktu jauno koncertturneju "Dagamba feat. Tchaikovsky", portālu "Delfi" informē grupas menedžmenta pārstāvji.

Latvijas simtgades novembris grupas vēsturē paliks kā ģeogrāfiski viskrāsainākais mēnesis – veikti vistālākie pārlidojumi, muzikāli iekarotas jaunas teritorijas un visi simtgades koncerti sniegti ārpus Latvijas.

""Dagambai" bija gods piedalīties simtgades svinībās, koncertējot Sidnejā un Melburnā. Tas bija vērtīgs laiks, kuru mēs pavadījām kopā ne tikai koncertos, bet arī neskaitāmos mēģinājumos. Mums bija iespēja noslīpēt jauno koncertprogrammu, kuru atklājām pāris dienu vēlāk Sibīrijā. Ir patīkami apzināties, ka grupa šķērso ne tikai mūzikas žanru un dažādu laikmetu, bet arī valstu robežas, " stāsta grupas "Dagamba" līderis Valters Pūce.

Pirmie "Dagamba feat. Tchaikovsky" koncerti jau aizvadīti ar panākumiem. Par spīti ceļojumam no "vasaras uz ziemu", publika grupas jauno programmu uzņēmusi ar īpašu siltumu un stāvovācijām. Pirmie koncerti aizvadīti Krievijas ziemeļos – Jekaterinburgā un Omskā, un Ukrainā – Kijevā.

Kopumā šajā gadā "Dagamba" būs aizvadījusi aptuveni 100 koncertu, no kuriem trešdaļa būs notikuši ārpus Latvijas. Pašlaik grupa strādā pie jauna albuma izveides, ko plānots izdot 2019. gada sākumā, un gatavojas turnejas turpinājumam. "Dagamba feat. Tchaikovsky" turneja decembrī turpināsies vairākās Krievijas pilsētās – Voroņežā, Belgorodā, Tulā, Sanktpēterburgā un Maskavā, savukārt pavasarī grupa ar turpinās uzstāties Krievijā, Ukrainā un citviet.

Jau ziņots, ka nākamā gada 12. aprīlī "Dagamba feat. Tchaikovsky" turneja ar iespaidīgu šovu kulminēs "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!