Foto: No privātā arhīva

Klasiskās mūzikas huligāni grupa "Dagamba" no 5. līdz 14. maijam koncertēja ASV un ir gatavi tur atgriezties, lai 5. jūnijā kāptu uz skatuves pasaules krustcelēs – Ņujorkas Taimskvērā.

Kā "Delfi" informē grupas pārstāvji, maijā "Dagamba" viesojās ASV, lai piedalītos vairākos koncertos Ukrainas atbalsta programmā "#WeStandWithUkraine". Tajos tika saziedotas ievērojamas naudas summas ukraiņu atbalstam.

Pilnībā izpārdotie koncerti norisinājās Sanfrancisko, Sietlā un Maiami un tajos piedalījās arī ukraiņu popmūzikas zvaigznes. Latviešu grupai tika uzticēts gods noslēgt koncertus ar ukraiņiem svarīgiem un nozīmīgiem skaņdarbiem, kā arī labākajiem darbiem no "Dagamba" repertuāra, ko publika novērtēja ar stāvovācijām.

Foto: No privātā arhīva

Rezultātā grupa saņēma vairākus uzaicinājumus atgriezties ASV un viens no tiem realizēsies jau 5. jūnijā, kad "Dagamba" Ņujorkas Taimskvērā uzstāsies līdzās ievērojamiem klasiskās mūzikas pārstāvjiem, Metropolitēna opernama zvaigznēm un citu mākslas jomu slavenībām. Piemēram, arī Holivudas aktieru pārim Eštonam Kačeram un Milai Kunisai, kuri ir īpaši aktīvi Ukrainas atbalsta kampaņu rīkotāji un dalībnieki.

Koncerts būs skatāms arī tiešsaistes režīmā interneta platformā "YouTube", un pēc Latvijas laika "Dagamba" uzstāsies ap pulksten diviem naktī uz pirmdienu. Pasākumam izveidota arī mājas lapa internetā "aidukrainetoday.com".

"Uzstāšanās tik lieliskās ASV koncertzālēs mums bija fenomenāla pieredze," sajūsmu neslēpj grupas "Dagamba" dalībnieks Valters Pūce. "Jau no pirmajām nospēlētajām notīm atradām īstu emocionālo saikni ar publiku un sajutāmies tiešām gaidīti. Tas ļauj domāt, ka šis ir tikai sākums turpmākai mūsu koncertdzīvei ASV. Maija koncertu atmosfēra bija īpaši emocionāla, jo visi bijām satikušies svarīga mērķa vārdā – atbalstīt Ukrainu šajā grūtajā laikā. Ar lielu nepacietību gaidām nākamo uzstāšanos Ņujorkā, kam esam sagatavojuši īpašu pusstundas programmu ar ukraiņiem nozīmīgām dziesmām savos aranžējumos, un izpildīsim arī vislabākos oriģināldarbus."

Jau ziņots, ka šovasar grupai "Dagamba" ieplānoti koncerti arī vairākās Latvijas pilsētās, bet kopā ar Latvijas Radio bigbendu sagatavota īpaši krāšņa un jaudīga programma "Ludwig Van Rammstein", kas tiks spēlēta 13. augustā festivālā "Laivā" Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!