Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, divās Vācijas pilsētas izskanēs leģendārā amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina muzikālais iestudējums "Mesa", kura galvenajās lomās iejutīsies vokālās grupas "Framest" dziedātāji Rūta Dūduma, Beāte Zviedre, Jānis Ķirsis un Mikus Abaroniņš, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Jau šī gada pirmajos mēnešos iesākās "Framest" gatavošanās posms, kad grupa tika uzaicināta piedalīties ievērojamajā mūziklā Vācijā, pilsētās Trīre (Trier) un Maincā (Mainz). Bernsteina "Mesa" ir apjomīgs muzikāls uzvedums dziedātājiem, instrumentālistiem un dejotājiem. Jau nedēļu "Framest" atrodas Vācijā, kur aktīvi norit mēģinājumi kopā ar vairāk kā 150 citiem uzveduma dalībniekiem, starptautiski apbalvotā diriģenta Bassem Samir Akiki un latviešu režisores Rēzijas Kalniņas vadībā.

"Mēs Vācijā neesam pirmo reizi, taču līdz šim te bijām piedalījušies vokālajos konkursos. Šoreiz – pavisam cita pieredze un cita veida atbildība'', stāsta grupas mākslinieciskais vadītājs un komponists Jānis Ķirsis. "Bernsteina "Mesā" katram "Framest" dalībniekam ir sava solo loma un tēls, kuru izkopt un iejusties tajā. Ļoti liela nozīme ir aktierspēlei, kuru izprast mums palīdz režisore Rēzija Kalniņa. Esam ļoti priecīgi, ka sadarboties ar izcilām Latvijas skatuves personībām izdodas arī ārpus dzimtenes," saka Jānis Ķirsis.

Koncerti sestdien, 4. augustā, notiks "St. Maximin", Trīrē un svētdien "Alte Lokhalle", Maincā. Sīkāka informācija par norises laikiem un biļešu iegādi šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!