Foto: Kadrs no video

Lielbritānijā svētdien, 8. maijā, digitāli tiek izdots jauns grupas "Radiohead" albums. Līdz ar albuma izziņošanu publiskotas arī divas jaunas dziesmas – "Daydreaming" un "Burn the Wich".

Savu devīto albumu "Radiohead" pieteica, samulsinot fanus, un, kā allaž, izdarot kaut ko pilnīgi pretēju tam, ko diktē mūzikas industrija. 2. maijā "Radiohead" pazuda no interneta – no grupas mājaslapas pazuda informācija, tāpat tika izdzēsti ziņojumi no "Radiohead" sociālo mediju kontiem, bet profila attēlu vietā parādījās balti kvadrāti.

Daži no grupas faniem šajās dienās ir saņēmuši kartītes ar grupas logo un tekstu no dziesmas "Burn the Witch" – "Sing the song of sixpence that goes Burn The Witch." Šis žests uztverts kā neapšaubāms priekšvēstnesis jaunajam albumam.

Dienu vēlāk tika publiskota pati dziesma "Burn The Witch", kā arī tās animētā videoversija.

Šobrīd "Radiohead" mājaslapā var noskatīties videoversiju dziesmai "Daydreaming", kuras režisors ir Tomass Pols Andersons. Klipā redzams "Radiohead" līderis Toms Jorks, kurš, atverot dažādas durvis, klīst pa publiskām un sadzīviskām telpām.

Jau iepriekš "Radiohead" izziņoja trīs koncertus, kas Londonā notiks maija beigās. Biļetes uz tiem tika izpārdotas dažu minūšu laikā. Koncerti ir daļa no šogad gaidāmās "Radiohead" turnejas, kuras laikā grupa uzstāsies gan Eiropā, gan ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!