Foto: Vida Press

Pēc 10 gadu pārtraukuma grupā "Red Hot Chili Peppers" (RHCP) atgriezīsies ģitārists Džons Frušante (John Frusciante), vēstīts grupas oficālajā "Instagram" kontā.

Līdz ar Frušantes atgriešanos grupu pametīs Džošs Klingofers (Josh Klinghoffer), kurš sākotnēji ar RHCP spēlēja kā studijas sesiju mūziķis, bet kopš Frušantes aiziešanas 2009. gadā bija stājies viņa vietā.

Frušante savulaik RHCP pameta, jo vēlējās pievērsies solokarjerai un mazāk komerciālai mūzikai. "Muzikālās intereses mani ir aizvedušas citā virzienā," toreiz oficālajā paziņojumā pauda ģitārists. Mūziķa aiziešana no grupas nebija saistīta ar savstarpējiem konfliktiem vai nesaskaņām.

2009. gadā nebija pirmā reize, kad Frušante pamet grupu. 1992. gadā pēc albuma "Blood Sugar Sex Magik" panākumiem Frušante aizgāja no RHCP, bet atkal pievienojās 1999. gadā, kad tika uzsākts albuma "Californication" ieraksts.

Frušante tiek uzskatīts par vienu no visu laiku talantīgākajiem rokmūzikas ģitāristiem. Viņš regulāri atrodams dažādu mūzikas mediju veidotajos visu laiku labāko ģitāristu topos. Mūziķis arī izdevis vairākus soloalbumus.

View this post on Instagram

A post shared by Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers) on Dec 15, 2019 at 12:28pm PST
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!