Foto: Aiga Rēdmane
Svētdien, 11. augustā, pulksten 16.00, Doles salas Daugavas muzejā notiks jau piektais brīvdabas koncerts. Vēsturiskajā parkā uzstāsies grupa "Sigma", programmā piedāvājot savas skaistākās dziesmas.

Kā informē koncerta rīkotāji, "Sigma" ir latviešu indīroka grupa, kas pastāv kopš 2005. gada. Tās sastāvā ir Jānis Ozoliņš (balss, taustiņinstrumenti), Kaspars Lastovskis (basģitāra) un Uģis Eihvalds (sitamie instrumenti). Debijas albums "Sazaroto taku dārzs" nāca klajā 2015. gadā un ieguva Mūzikas ierakstu Gada balvu "Zelta mikrofons" kā Labākais alternatīvais un indie mūzikas albums.

2018. gadā grupa izdeva albumu "Mitoloģijas", kurā iekļautas 10 dziesmas, kuru pamatā ir ievērojamu latviešu autoru – Kārļa Vērdiņa, Ulža Bērziņa, Ingas Gailes, Ineses Zanderes u.c. - dzejoļi. Albuma stīgu aranžējumu autors ir komponists Platons Buravickis, ierakstā piedalījies stīgu kvartets "EVVEntus". Albums "Mitoloģijas" nominēts "Austras balvai", kā arī "Zelta mikrofonam" kategorijās "Alternatīvās vai indie mūzikas albums" un "Gada albums". Izdoti divi albuma singli un mūzikas klipi – "Aiz naida" (sadarbībā ar režisori Ingu Tropu un aktrisi Gunu Zariņu, un "Kūku Marija", kuru veidojusi māksliniece Katrīna Neiburga. Šis klips bijis nominēts festivāla Riga IFF labāko Baltijas mūzikas videoklipu skatei. Grupa arī ierakstījusi mūziku režisores Zanes Gargažinas dokumentālajai filmai "Trillium" par lībiešu kultūras darbinieku Valtu Ernštreitu.

Atgādinām, ka Daugavas muzeja vēsturiskajā parkā regulāri notiek dažādi pasākumi, galvenokārt pavasara un vasaras saulgrieži, tomēr jau vairākus gadus siltajos mēnešos norisinās arī brīvdabas koncerti svētdienas pēcpusdienas noskaņās. Līdz šim parkā ir notikuši kamermūzikas koncerti, Kārļa Kazāka akustiskais koncerts, pagājušā gada vasarā koncertēja Goran Gora ar grupu un Jēkaba Nīmaņa projekts "Māsa Latvija", kā arī Ievas Akurateres un Aivara Hermaņa "Vēlēšanās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!