Ar nosaukumu "Oткрываю" ("Atveru") pagājušajā nedēļas nogalē klajā nāca grupas "Светочувствительные материалы" ("Gaismas jutīgie materiāli") ilgi gaidītais studijas albums vinila plates formātā.

Kā stāsta mūziķi, albums "Oткрываю" iznāk laikā, kad noslēdzas kārtējais dzīves posms, dodot vietu un laiku kaut kam jaunam un nebijušam, kas vēl jāatklāj, jāsajūt un jāpiedzīvo, atverot sevi pasaulei. Viņi arī piebilst, ka albums principā bija gatavs jau 2011.gadā, taču visu šo laiku kā labs konjaks ozolkoka mucā gaidīja savu īsto brīdi, lai to atvērtu un nobaudītu.

Albumā iekļautas astoņas kompozīcijas alternative/indie/shoegaze stilā krievu valodā. Tās veido vienotu hipnotiski plūstošu un sapņainu skanējumu ar neatvairāmu eksistenciālo skumju piesitienu. Atsevišķas dziesmas no albuma kā singli ir publicētas jau iepriekš. Par albuma ierakstu parūpējās skaņu inženieris Gatis Zaķis.

"Светочувствительные материалы" - "Достучаться"

Albuma prezentācijas koncerti:

  • 31.maijā plkst. 20 "Fiesta", Rīgā, Ģertrūdes ielā 19/21;
  • 6.jūnijā plkst. 21 "Nabaklab", Rīgā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12;
  • 23.augustā plkst. 22 "Fontaine", Liepājā, Dzirnavu ielā 4.

"Светочувствительные материалы" – "Шабли"

Lai gan albums izdots vinila formātā, tas pieejams lejupielādei arī internetā: "Bandcamp", "Soundcloud", "Svemamusic", "Vk" un "Facebook".

Grupa "Светочувствительные материалы" izveidojās 2009.gada vasarā. Tās sastāvā ir: Deniss Bičkovskis (vokāls, ģitāra), Sergejs Jaramišjans (ģitāra), Ints Barkāns (bungas), Andris Rozenbergs (basģitāra) un Arvīds Audze (perkusijas).

Sadarbībā ar LMT Okarte un studiju "Tritone" 2009.gada augustā tapa grupas videoklips dziesmai "Никому":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!