Kultūras menedžmenta centrs "Lauska" sadarbībā ar Studiju "Lauska" 13. jūnijā laidīs klajā Latvijā pazīstamākās dūdu un bungu grupas "AUĻI" jauno, pēc kārtas otro albumu - "Auļos", kā arī videoklipu "Tymsiņš", portālu "Delfi" informē izdevēji.
Jaunajā albumā dūdu un bungu grupa "AUĻI" turpina attīstīt enerģisko un raupjo, tomēr emocionāli bagāto dūdu un bungu skanējumu. Tajā iekļautās kompozīcijas radoši apvieno tradicionālās kultūras izjūtu un mūsdienu steigas pilno dzīves ritmu. Albumā varēs dzirdēt autentisku dūdu melodiju aranžējumus, tradicionālo dūdu elkoņošanas tehniku, kā arī grupas oriģinālkompozīcijas. Dziesmā "Līgojami" piedalās pazīstamā operas soliste Sonora Vaice.

Albumā ir iekļauts arī "AUĻU" pirmais videoklips "Tymsiņš", kurš tika ierakstīts Rīgas Kinostudijā (režisors Askolds Saulītis, "Subjektiv Filma", animācija Mikus Čavarts). Videoklipa ierakstīšanu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds un LR Aizsardzības ministrija.

"AUĻI" pamatā spēlē Latvijā izgatavotus instrumentus: dūdas pēc tradicionāliem paraugiem, dažādus bungu veidus – lielās bungas, vara bungas, celma bungas, kā arī māla podu, baubenu, ģīgu, vargānu. "AUĻI" ir uzstājušies dažādos mūsdienu tradicionālās mūzikas festivālos Baltijas valstīs un Polijā, kā arī atsevišķos koncertos un prezentācijās dažādās Latvijas vietās. "AUĻU" vadošie mūziķi ir Mikus Čavarts un Kaspars Bārbals ar ilgu pieredzi spēlējot dažādās grupās un projektos. "AUĻU" vienīgā grupas sieviete ir Leanne Barbo no Igaunijas, kura savukārt darbojas arī igauņu tautas mūzikas grupās un regulāri piedalās starptautiskos projektos ar mūziķiem Baltkrievijā, Portugālē un Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!