Dzintaru koncertzālē 31. augustā notiks grupas "Jumprava" 33. jubilejas koncerts, kā arī grupas dalībnieku – Aigaru – vārdadiena svinēšana. Starp koncerta viesiem būs arī 90. gadus sākumā populārā grupa "Nejautā" ar vokālistu Jāni Vanagu priekšgalā, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Grupa "Nejautā" radās Latvijai nozīmīgajā pārmaiņu laikā – 80. un 90. gadu mijā. Mūzika žurnāliste Daiga Mazvērsīte grupu nodēvējusi par "Jumpravas" fenomena pēctečiem un un "Prāta vētras" panākumu un pielūgsmes priekštečiem (Latvijas Radio, 2015).

Grupa īsajā pastāvēšanas laikā – līdz 1993. gadam – izdeva vienu albumu – "Princese" (1991), kā arī ieguva otro vietu tajā laikā prestižajā jauno mūziķu konkursā "Liepājas dzintars 91".

Pēc grupas izjukšanas tās dalībnieki muzicējuši tādās grupās kā "Gelousy", "Zig Zag", "Inokentijs Mārpls" un citās.

Apvienošanās koncerts notiks grupa "Jumprava" tradicionālajā 31. augusta koncertā, kas ir arī vārdadiena trim no četriem grupas dalībniekiem.

Dzintaru koncertzālē pirmo reizi būs pieejams arī grupas nule kā izdotais 30 jubilejas koncerta Blu-ray un DVD ieraksts no Palladium koncertzāles.

Koncertprogrammā "Pa vējam" divās koncerta daļās būs dzirdamas grupas labākās un sen aizmirstās dziesmas, ko kopā ar "Jumpravu" izpildīs tādi viesmākslinieki kā grupa "Otra Puse", "Crazy Dolls" un "Gain Fast." Grupa "Jumprava" gatavo arī jaunu programmu ar populārām, bet līdz šim koncertos neatskaņotām dziesmām. Koncerta vakarā Dzintaru koncertzālē būs apskatāma arī Aigara Krēslas radīto gleznu personālizstāde.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!