Foto: Publicitātes foto

27. martā "Arēnā Rīga" notiks viens no nākamā gada vērienīgākajiem pašmāju popmūzikas koncertiem "Tikai Tā! Ielūdz Guntars Račs un draugi".

Lielkoncerts, kas uz skatuves pulcēs daudzus populārus un ļoti populārus mūziķus, ir pieprasītākā mūsdienu latviešu dziesmu tekstu autora Guntara Rača 50. dzimšanas dienas veltījums draugiem un cienītājiem.

Guntars Račs: "Rīkoju šo koncertu kā pateicību saviem draugiem - manu dziesmu mūzikas autoriem, izpildītājiem un klausītājiem. Bez šiem trīs vaļiem es nebūtu nekas.

Jubileja ir lieliska iespēja uz brīdi apstāties, novērtēt padarīto un pateikt paldies visiem, kuri maniem dziesmu vārdiem piešķīruši savu nozīmi un skanējumu."

Dziesmas ar Rača vārdiem izpildīs Raimonds Pauls, Laima Vaikule, "Prāta vētra", Igo, Lauris Reiniks, Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, "Putnu balle", Ivo Fomins, Tomass Kleins, Ance Krauze, "bet bet", ex-"Līvi", "Zodiaks", "Turaidas Roze", "Liepājas brāļi", "Credo", "Dzeguzīte", Andris Ērglis, Kārlis Būmeisters, Normunds Rutulis, Liene Šomase, Antra Stafecka, Marija Naumova, Jānis Moisejs, Nikolajs Puzikovs, Mārtiņš Ruskis un Zigfrīds Muktupāvels. Pats jubilārs darbosies ierastajā postenī pie grupas "bet bet" bungām.

Kā tekstu autors Guntars Račs strādājis ar daudziem pazīstamiem komponistiem (J.Lūsēns, I.Kalniņš, M.Brauns, U.Marhilevičs, Z.Liepiņš, B.Rezņiks u.c.), bet īpašu ievērību guvis kā ilggadējs Raimonda Paula sadarbības partneris, kopīgi radot vairāk kā 300 dziesmu, no kurām daudzas jau folklorizējušās.

Raimonds Pauls: "Senāk es viņu saucu par Puškinu, bet nu tas vairs nav aktuāli, ir izaudzis… Ja nopietnāk - es Guntaru varu salīdzināt ar Alfrēdu Krūkli, ar kuru man kādreiz bija daudz dziesmu. Krūklim arī bija tas vienkāršais, sentimentālais piegājiens.

Viņam to daudz pārmeta, bet vispopulārākie dziesmu teksti bija tieši viņam, citiem tā nesanāca. Un vispār – no Liepājas jau bez talanta neviens nenāk. Tik nezinu, kā tagad būs – viņš vakar zvanīja un teica - mājās ūdens esot atslēgts… nav viegli tiem dzejniekiem."

Mūziķa gaitas Guntars Račs sācis 80. gados Liepājā. Pirmā plašāk zināmā grupa ir "Saldās sejas" ar Tomasu Kleinu un Zigfrīdu Muktupāvelu. Vēlāk spēlējis grupās "Neptūns", "Jāņa Lūsēna grupa", "Salve", "Slēģi", "Jauns Mēness", "Liepājas brāļi" un "bet bet". Dziesmas ar Rača tekstiem izpilda gandrīz visi populārākie latviešu solisti un daudzas grupas.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!