Foto: Katrin Oleynik

Valmieras novadā, Valmiermuižas pils parkā šī gada 12. augustā norisināsies mūzikas festivāls "Tinte", kurā kā galvenie mākslinieki uzstāsies pašmāju hip-hopa zvaigzne Gustavo un Eirovīzijas uzvarētāji no Ukrainas - "Kalush Orchestra"

Kā "Delfi" atgādina festivāla rīkotāji no Valmieras mūzikas kluba "Tinte", šī gada festivāla galvenie mākslinieki "Kalush Orchestra" ir viena no atzītākajām hip-hopa grupām Ukrainā. Starptautisku atpazīstamību tā ieguva 2022. gada 14. maijā, izcīnot uzvaru Eirovīzijā un ļaujot Ukrainai trešo reizi triumfēt populārajā konkursā. Šī gada sākumā grupa aizvadīja ASV koncertturneju, tostarp piedaloties prestižajā SXSW festivālā Ostinā.

Grupa aktīvi turpina atbalstīt Ukrainas armiju, ziedojot līdzekļus no koncertu laikā pārdotajiem suvenīriem. Arī koncertā Latvijā būs pieejama tirdzniecības vieta, kurā iegādāties priekšmetus ar "Kalush Orchestra" simboliku, vēsta rīkotāji.

Pērn ar lielkoncertu "Beidzot" Latvijas populārajā mūzikā atgriezās hip-hopa mākslinieks Gustavo, kurš vairākus gadus bija pazīstams ar skatuves vārdu Arstarulsmirus, bet nu atgriezies pie sava zināmākā pseidonīma. Festivālā Gustavo izpildīs dziesmas no šogad izdotā studijas albuma "Tagad tikai sākās", kā arī citus zināmākos hitus.

Dalību festivālā apstiprinājuši rolands če, projekts KRATA, kurā darbojas DJ Dubra, Edavārdi un Čižiks, Zeļģis un producents Mickeen, Viņa, grupa "Age of Stones", reperis Deniss, kā arī dīdžeji: Toms Grēviņš, Egons Reiters, Magnuss Eriņš, All-viss, Funky DJ Elegant un gaidāmi arī citi pārsteigumi.

Festivāla "Tinte" organizatori vēsta, ka gatavo arī īpašu galvenās skatuves instalāciju, lai pasākuma apmeklētājiem nodrošinātu labu redzamību un kvalitatīvu muzikālo baudījumu. Paralēli lielajai skatuvei darbosies DJ telts, ēdināšanas kvartāls un atpūtas zona.

Festivālu rīko Valmieras bārs "Tinte". Iepriekšējo reizi festivāls "Tinte" notika 2019. gada vasarā, pulcējot 5000 apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!