Foto: Publicitātes attēls

11. augusta vakarā dzīvajā izpildījumā koncertvietā "Hanzas perons" uzstāsies pianists un komponists no Hamburgas – Lambert, portālu "Delfi" informēja koncerta rīkotāji. Viņa mūzikā saplūst romantika un popkultūra, un Lambert neizmanto dziesmu tekstus, lai izgaismotu savas izsmalcināti rūdītās partitūras, taču tās ir pilnas ar drāmu un stāstiem.

Septītais un šobrīd jaunākais Lambert studijas albums "Open" radīts kā pretestība pandēmijas ierobežojumiem, kas īpaši strikti bijuši 2020. gada pavasarī, un tajā var saklausīt to noskaņojumu, kas valdīja mākslinieka dzīvē šajā laikā. Klavierkoncertā izskanēs gan mūzika no jaunā albuma, gan jau klausītāju iemīļotas kompozīcijas.

Lambert pie klavierēm sēžas ragaiņa maskā no Sardīnijas. Tā dara viņu pārliecinātāku, uzstāšanās sākumā tā palīdzējusi tikt galā ar zemo pašvērtējumu un kāpt uz skatuves, lai uzstātos ar savu unikālo mūziku un vēstījumu. "Maska palīdz man justies brīvam un nejust spiedienu, pārstāvot savu patieso būtību," atklāj pianists.

"Pusaudža gados man bija grūtības sazināties, tāpēc es pievērsos mūzikas veidošanai," skaidro Lambert. Bērnībā Lambert klausījies grupas "Nirvana", "Oasis" un "Beatles", kam līdzi pianists dziedājis vēl pirms angļu valodas apgūšanas. Šī mūzika iedevesmojusi Lambert pievērsties mūzikai profesionāli.

Koncerta sākums plkst. 20.00, apmeklētāji tiks gaidīti no plkst. 18.00 vasaras pop-up peronā uz atspirdzinošiem dzērieniem un uzkodām. Biļetes nopērkamas internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!