Foto: Publicitātes foto
Ar Islandes mūziķa Orvara Smarasona (Örvar Smárason) 14. jūnijā pulksten 21 tiks atklāta "Hanzas perona" vasaras koncertu sērija. Tajā iecerēti koncerti, kuros mākslinieki no zināmām ārzemju grupām, uzstāsies ar saviem solo projektiem, būs arī trio un neparasti mūziķu apvienību sastāvi.

Pirmā koncerta viesis, mūziķis - multimākslinieks Orvars Smarasons ir viens no atzītās islandiešu grupas "müm" dibinātājiem. Ilggadējs grupas "FM Belfast" un projekta "Team Dreams" dalībnieks

Papildus saviem solo darbiem Orvars ir izdevis daudzus albumus, filmu partitūras, teātra mūziku un citus projektus. Orvars ir arī atzīts rakstnieks un dzejnieks, viņa darbi ir tulkoti itāļu, japāņu un vācu valodā. Viņš izdevis vairākus romānus un dzejas grāmatas, dažkārt tās arī ilustrējis. Mākslinieks raksta arī dziesmu tekstus tādām mūzikas grupām "Benni Hemm Hemm" un "Retro Stefson", kā arī Islandes mūziķim Aušgeram Trusti (Ásgeir Trausti). Orvars aizraujas arī ar vizuālo mākslu, savus mākslas darbus izstādījis daudzās izstādēs un izdevis divas zīmēšanas grāmatas.

Mākslinieks studējis scenāriju rakstīšanu Prāgas Skatuves mākslas akadēmijas Filmu un TV skolā (FAMU), ieguvis bakalaura grādu filmu teorijā un vēsturē un maģistra grādu radošajā rakstniecībā Islandes Universitātē.

2018. gadā mūzķis laidis klajā divus albumus: "Team Dreams" un "Light is Liquid". Savukārt, šogad laists klajā jaunākais albums ar nosaukumu "Dream is Murder". Kopā ar draugiem Sin Fang un Soley Orvars laidis klajā veiksmīgu sadarbības projektu "Team Dreams", kas apvieno katra mūziķa stiprās puses un sapludinot melodijas skaņas. Pirms pāris gadiem Latvijā Orvars kopā ar savu grupu "müm" viesojies festivālā "Laba daba" un senāk veicis ierakstu Latvijas Radio studijā. Mākslinieks ir atzinis, ka viņam esot ļoti interesanti paviesoties Austrumeiropā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!