Foto: Publicitātes foto

16. jūnijā pulksten 20 "Hanzas peronā" norisināsies īpašs muzikāls projekts - stāvkoncerts, kurā uz vienas skatuves satiksies Latvijas Radio bigbends un viens no pašmaju hip-hopa pamatlicējiem, reperis Ozols.

Koncertā tiks atskaņotas populāras dziesmas no dažādiem repera albumiem, kas izdoti kopš 2000. gadu sākuma, kad Ozols sāka savas skatuves gaitas kā solomākslinieks - skanēs "Bokss", "Rajons", "Neko 2005", leģendārais hits "O.Z.O.L.S", kā arī jaunāko albumu grāvēji "Superhaips", "Stils" un "Personības rekords".

Reperis atklāj, ka jau pazīstamie skaņdarbi, izpildīti kopā ar bigbendu, iegūst jaunu spēku: "Domāju, šī ir forša iespēja mums visiem abās skatuves pusēs, jo satiekas divu dažādu žanru pārstāvji, kas liek esošajām dziesmām ieskanēties savādāk - jauna enerģija, jauns piedzīvojums". Ozols arī atklāj, ka viņam šī būs otrā uzstāšanās kopā ar Latvijas Radio bigbendu, iepriekšējā reize bijusi unikāla, jo pirmo reizi mūžā piedzīvojis stāvovācijas - koncerts bija ar sēdošu publiku. "Tāpēc 16. jūnijā rīkojam stāvkoncertu, kurā koncerta apmeklētāji varēs kustēties līdzi jau no pirmajām mūzikas skaņām!" aqicina Ozols.

LRBB mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atklāj, ka abi pārstāvētie žanri - hiphops un džezs - jau izsenis draudzējas, jo saknes ir vienas, un arī vide un apstākļi, kuros džezs un hiphops veidojies, ir ļoti līdzīgi. "Šeit ir daudz vairāk kopīgā, nekā varētu iedomāties, un to noteikti jutīs arī katrs koncerta apmeklētājs", atklāj diriģents.

Visas programmā iekļautās Ozola dziesmas pārradītas jaunās skaņās - pianists un komponists Ritvars Garoza tās pāraranžējis bigbenda sastāvam, ko papildinās DJ Krii, kā arī Ozola pavadošā grupa.

Īpašā koncerta viešņa - viena no spēcīgākajām balsīm Latvijā, dziedātāja Kristīne Prauliņa, kura ir sajūsmā par šo sadarbību: "Bigbends un hiphops ir īpaši sulīgs, krāspilns un spēcīgs skaņu un enerģiju sakausējums, un būt daļai no tā ir patiess baudījums. Šajā mūzika jūtos kā mājās. Spilgts papildinājums ierastajām hiphopa lielmeistara dziesmām ir Ritvara Garozas elegantās aranžijas, kas ļauj katram uz skatuves un klausītāju rindās brīvi plūst līdz ar mūzikas ritmiem, harmonijām, tekstiem."

Biļetes uz Latvijas Radio bigbenda un Ozola stāvkoncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!