Foto: Publicitātes foto
Hiphopa apvienība "Kreisais krasts" izziņojusi savu līdz šim vērienīgāko koncertu, kas notiks šā gada 25. oktobrī jaunajā pasākumu norises vietā "Hanzas perons", portālu "Delfi" informē apvienības pārstāvji.

"Kreisais krasts" ir mūziķu apvienība, kas pastāv jau gandrīz 20 gadu, bet tikai šā gada augustā gaidāms tās pirmais debijas albums "Tilts", kurā būs iekļautas 19 kompozīcijas.

"Kārtējais posms KK ģimenē ir noslēdzies, un šis albums kalpos kā atskaites punkts, lai mēs varētu virzīties tālāk. Mēs ar savu mūziku "būvējam tiltu" uz nezināmo. Esam gatavi pārsteigt un būt pārsteigti, jo vienmēr esam kustībā. Mēs ejam pāri tiltam, lai savienotu abus krastus," tā par gaidāmo albumu saka paši apvienības dalībnieki.

Līdz ar grupas debijas albuma iznākšanu, 25. oktobrī ieplānots arī apvienības līdz šim vērienīgākais koncerts. Tajā skanēs gan jau labi zināmās KK dziesmas – "FleKKsinonem", "Logi vaļā", "Simts" –, gan arī vēl nedzirdētas kompozīcijas no jaunā albuma.

Kopā uz skatuves kāps vairāk nekā 30 mūziķu, tai skaitā viens no grupas dibinātājiem Pionieris, kā arī apvienības skaļākie pārstāvji Reiks, ansis, Punkts uz I, Ivans, P. Upelnieks un, protams, arī pārējie apvienības biedri. Koncerta īpašais viesis – Sudrabu Sirds.

"Kreisā krasta" vēsture aizsākusies 2002. gadā, kad Mazais Z un Pionieris apvienoja Pārdaugavā esošos mūziķus kopīgā apvienībā. "Visiem, kam nebija sava tusiņa vai vienkārši cilvēku, kuri domātu līdzīgi, tagad bija iespēja būt piederīgiem vienai ģimenei," tā par apvienības tapšanu stāsta tās izveidotāji.

"Kustība ātri attīstījās un Pārdaugavas ielās parādījas uzraksti ar diviem burtiem "KK". Tas bija sākums daudziem mūzikas producentiem, reperiem, graffiti zīmētājiem un citiem sirdī māksliniekiem, kas tagad jau ir zināmi Latvijā. Mēs apvienojām ne tikai reperus, bet citus talantīgus māksliniekus un citu žanra/stila mūziķus."

"Kreisais krasts" ir par atklātu mūziku/mākslu gan dzīvē, gan uz skatuves. "Mēs nemelojam klausītājiem – kādus tu mūs redzi uz ielas, tādi mēs esam arī savās dziesmās. Tā ir viena no lietām, kas mūs visus vieno: būt atklātam, patiesam un nebaidīties no savām domām, lai kādas tās būtu," pauž apvienības dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!