Foto: stock.xchng
Mančestras sintpopa duets "Hurts", kas jau nākamnedēļ, 15. jūlijā, uzstāsies "Positivus" festivālā, uzvarējis skatītāju balsojumā par labāko dzīvo uzstāšanos šā gada Glāstonberijas festivālā, pārspējot festivāla hedlainerus U2, "Coldplay" un Bejonsē. Mūzikas izdevuma NME rīkotajā aptaujā internetā piedalījās 500 tūkstoši balsotāju.

Glāstonberijas labāko uzstāšanos desmitniekā iekļuvušas arī grupas "Pulp", "The Wombats", "Two Door Cinema Club", "Queens Of The Stone Age", "Elbow un Kaiser Chiefs".

NME aicināja fanus novērtēt festivāla mākslinieku uzstāšanos punktu skalā no 1 līdz 10. "Hurts" ar vidējo vērtējumu 8.13 punkti pārspēja Glāstonberijas hedlainerus "U2", kas ar 7.43 punktiem palika otrie. Grupas "Radiohead" slepenā, iepriekš neizziņotā uzstāšanās tika novērtēta ar 5.12 punktiem, ierindojot grupu 12. vietā, tūdaļ aiz "Mumford and Sons".

Savukārt pagājušā gada "Positivus" festivāla viesu "Muse" uzstāšanās Glāstonberijā 2004. gadā citā NME aptaujā, kas tika veikta jūnijā, atzīta par visu laiku labāko uzstāšanos festivāla vēsturē. "Muse" sīvu konkurenci sastādīja "Radiohead", Pols Makartnijs, "Blur", Deivids Bovijs, "Pulp" un Stīvijs Vonders.

"Positivus" festivāls 15. un 16. jūlijā jau piekto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Festivāla teritorija būs atvērta no piektdienas, 15. jūlija pulksten 12. Biļetes nopērkamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!