Foto: RIA Novosti/Scanpix
Grupas "Foo Figters", "Rage Against the Machine" un "Iron Maiden", dziedātājas Keita Buša un Tīna Tērnere, kā arī reperis Jay-Z šogad pretendēs uz iekļaušanu Rokenrola slavas zālē, vēsta ārvalstu mediji.

Nominantu sarakstā ir arī grupas "Devo", "The Go-Go's", "New York Dolls", Tods Randgrēns, dziedātājas Čaka Hana, Kerola Kinga, Daiona Vorvika, kā arī multiinstrumentālists, "afrobeat" pionieris Fela Kuti un reperis LL Cool J.

Pretendenti tika izziņoti 10. februārī, pasludinot šo sarakstu par līdz šim iekļaujošāko un vienlīdzīgāko, kāds bijis Rokenrola slavas zāles vēsturē.

Aptuveni puse no nosauktajiem māksliniekiem ir sievietes, vai grupas ,kuru sastāvā speļē dāmas. Turklāt Kerola Kinga jau iepriekš iekļauta Rokenrola slavas zālē kā dziesmu autore, savukārt Tīna Tērnere pie šī goda tikusi kā dueta Aiks un Tīna Tērneri dalībniece. Abas mākslinieces veidojušas arī spožas karjeras kā solo izpildītājas, tāpēc iekļautas pagodinošajā sarakstā.

Vēl viens mūziķis, kurš jau iepriekš ticis uzņemts Rokenrola slavas zālē, ir "Foo Fighters" līderis Deivs Grols – kā grupas "Nirvana" dalībnieks.

Šis ir pirmais gads, kad "Foo Fighters" un Jay-Z var pretendēt uz uzņemšanu, jo pēc Rokenrola slavas zāles nosacījumiem uz šo gadu mūziķis vai grupa var cerēt tikai tad, ja kopš debijas albuma iznākšanas ir pagājuši 25 gadi.

Savukārt grupa "Rage Against the Machine", LL Cool J un Čaka Hana jau iepriekš tikuši nominēti, taču līdz šim nav tikuši uzņemti.

Atgādinām, ka pērn Rokenrola slavas zālē tika uzņemti grupas "Depeche Mode", "Nine Inch Nails", "T. Rex", "Doobie Brothers", The Notorious B.I.G., Vitnija Hjūstone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!