Sadarbībā ar 360TV turpinām iepazīstināt ar šā gada "Positivus" festivāla māksliniekiem. Viens no tiem – grupa "Mercury Rev".

Amerikāņu neatkarīgās mūzikas klasiķi "Mercury Rev" spēlē jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu. Grupa muzicējusi dažādos rokmūzikas žanros, vienmēr saglabājot vieglu psihedēlisku noskaņu. 2015. gada nogalē grupa izdeva savu devīto studijas albumu "The Light in You", kas pārtrauca grupas septiņus gadus ilgo ierakstu pauzi. Tas saņēmis tikai pozitīvas kritiķu atsauksmes. Pašlaik kolektīvs ir nobriedušāks nekā jebkad iepriekš. Grupa var atļauties pilnīgi visu, nebaidoties kļūt klišejiskiem vai banāliem – no himniskām balādēm līdz psihedēļijai, no moralizēšanas par sliktiem ieradumiem līdz mīlestībai, kas nepāriet gadiem.

Līdzās "Pixies", "Dinosour Jr", "Hüsker Dü" u.c. grupām,"Mercury Rev" ierindojas starp Amerikas indie un alternatīvās mūzikas klasiķiem, kas sevi spilgti pieteica 80. gadu beigās. "Mercury Rev" jaunākais albums nācis klajā izdevniecības "Bella Union" paspārnē, kas pats par sevi ir apliecinājums grupas oriģinalitātei un ietekmei indie mūzikas vidē.

Jau ziņots, ka "Positivus" 10. jubilejas festivāls notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

Līdz šim izziņotā "Positivus" festivāla programma uz galvenajām skatuvēm:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse", Kashuks, "Tehnikums", "The Pink Elephant", "Chomsky Chess Club", "Mionia", "Irving Ark" un citi.
Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz "Positivus" sešām skatuvēm, tai skaitā galvenajām.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com,"Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!