Sadarbībā ar 360TV turpinām iepazīstināt ar šā gada "Positivus" festivāla māksliniekiem. Viens no tiem – Ainars Mielavs un grupa "Pārcēlāji".

"Mielavs un Pārcēlāji" dibināta 2005. gadā, kad to izveidoja bijušie grupas "Jauns mēness" dalībnieki Ainars Mielavs, Gints Sola un Juris Kroičs. Atšķirībā no "Jauna mēness", "Pārcēlāji" spēlē vairāk lirisku un mierīgu mūziku.

Pirmais albums "Parunā ar sevi!" tika izdots 2005. gadā, tas tika nominētas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai kā labākais popalbums un žūrijas balsojumā ieņēma otro vietu. Savukārt dziesma "Pāri jumtiem lido kaijas" tika izvirzīta kategorijā "Gada labākā popdziesma".

Grupas koncerti ir īpaši, jo starp dziesmām Mielavs klausītājus izklaidē ar stāstiem, kas rada savdabīgu koncertstāsta sajūtu. Šo komunikācijas prasmi viņš izkopis līdz pilnībai, stāstot gan par nopietnām lietām, gan dzenot smalkus jociņus.

Jau ziņots, ka "Positivus" 10. jubilejas festivāls notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

2016. gada "Positivus" festivāla programma uz galvenajām skatuvēm:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse".

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz "Positivus" sešām skatuvēm, tai skaitā galvenajām. Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com,"Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!