Sagaidot jau desmito Baltijas lielāko mūzikas festivālu "Positivus", "Lattelecom" kanālā "360TV" festivālu var gaidīt jau sākot ar martu, kad "Mūzikas piektdienās" arvien vairāk tiek pievērsta uzmanība aktualitātēm par un ap "Positivus". Sadarbībā ar "360TV", aicinām noskatīties "Mūzikas domnīcas" fragmentu, kurā Toms Grēviņš ar ekspertiem stāsta par vienu no "Positivus" māksliniecēm Seinabo Sei (Seinabo Sey).

"Viņa ir dāma, kuru noteikti, nekādā gadījumā nevajadzētu palaist garām "Positivus" festivālā. Viņas balss un tēls galīgi neiet kopā. Ja esi dzirdējis kādu no viņas dziesmām radio ēterā, priekšstats par to, kā viņa izskatās atšķiras no tā, ko redzēsim uz skatuves. Viņa ir kolorīta persona, viņa ar savu būtību, nekustoties, aizņem visu telpu. Viņa spēj piepildīt jebkuru arēnu, jebkuru zāli visā pasaulē. Būs interesanti redzēt kā viņa uzstājas brīvā dabā.

Festivālos mūziķiem ir nepieciešams lielāks spēks. Ceru, ka šīs mākslinieces uzstāšanās nepārklāsies ar kādu no lielo grupu priekšnesumiem, bet, ja man būs jāizvēlas starp kādu no lielajām grupām un Sinabo Sī, tad izvēle būs par labu viņai," saka Magnuss Eriņš, "Radio 5" raidījumu vadītājs.

Seinabo Sei ir Zviedrijā dzimusi dziedātāja un dziesmu autore. Pusaudzes gados jūsmojusi par Ališu Kīzu un Bejonse, tomēr izkopusi pati savu, individuālu muzicēšanas stilu. Debija singls "Younger" tika izdots 2013. gada novembrī, kam sekoja arī citas dziesmas, līdzi nesot arī vairākus apbalvojumus dzimtajā Zviedrijā – 2014. Gadā kā gada labākā debija Zviedrijas mūzikas žurnālistu vērtējumā un 2015. gadā zviedru "Grammy" kā labāka jaunā māksliniece. Mūzikas mediji viņu jau nodēvējuši par nākamo Adeli.Jaunās dziedātājas debijas albums "Pretend" iznāca 2015. gada 23. oktobrī. Pērnā gada nogalē viņa arī uzstājās ikgadējā Nobela prēmijas pasniegšanas ceremonijā Stokholmā.

Jau ziņots, ka "Positivus" festivāls šogad svin 10 gadu pastāvēšanas jubileju un notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

2016. gada "Positivus" festivāla programma:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse".

Pilnā garumā sarunu var noskatīties "Lattelecom.tv" kanālā "360TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!