Šā gada 4. martā tika izziņota lielākā daļa 10. jubilejas "Positivus" festivāla programmas. Mūzikas mīļotāju iecienītā pasākuma gaidās portāls "Delfi" sadarbībā ar "360TV" piedāvā tuvāk iepazīties ar māksliniekiem, kas šovasar viesosies Salacgrīvā.

Iespējams, lietot uzaicinājumu "Iepazīsties!", runājot par Eliju Goldingu ir apvainojums visai mūsdienu popmūzikai. Jo ar Eliju Goldingu jau sen vairs nav jāiepazīstina – viņa ir viena no biežākajām no noturīgākajam populārās mūzikas topu iemītniecēm. Tāpēc grūti iedomāties, ka starp "Positivus" apmeklētājiem varētu būt kāds, kurš ar talantīgo dziedātāju, dziesmu autori un multiinstrumentālisti vēl būtu jāiepazīstina. 2016. gada "Positivus" festivālā Elija Goldinga ir piektdienas, 15. jūlija, galvenā lielās skatuves māksliniece.

Starp viņas populārākajiem hitiem ir dziesmas "Anything Could Happen", "Burn", "On My Mind", kā arī "Love Me like You Do" – dziesma no filmas "Fifty Shades of Grey" skaņu celiņa.

Ar mūzikas pasauli Elija Goldinga ir saistīta jau kopš bērnības, bet plaša mēroga panākumus sāka gūt, kad ieguva pirmo vietu BBC ikgadējā aptaujā "Sound of 2010". Tajā pašā gadā Elija Goldinga saņēma arī "BRIT Awards" kritiķu balvu (Critics Choice Award).

Ja dziedātājas pirmais albums "Lights" ("Bright Lights" atkārtotajā izdevumā) vairāk bija ieturēts dream pop un elektroniska indie pop stilistikā, tad vēlākie divi – "Halcyon" (2012) un "Delirium" (2015) jau pārliecinoši devušies elektroniskās popmūzikas virzienā un saucami par mūsdienu populārās mūzikas paraugiem.

Dziedātājas komerciālie panākumi ir grandiozi – regulāras līderpozīcijas pirktāko albumu un singlu topos gan dzimtajā Lielbritānijā, gan ārpus tās. Šogad dziedātāja saņēma arī savu pirmo "Grammy" nomināciju kategorijā "Labākais solo sniegums". Tomēr, lai kādi būtu dziedātājas sasniegumi, viņa mūzikas vēsturē jau ir ierakstīta kā meitene, kura dziedāja Kembridžas hercogu pāra Viljama un Ketrinas kāzās.

Latvijā dziedātāja viesojusies vairakkārt. "Positivus" Elija Goldinga uzstājās arī 2014. gadā un tas ir bijis līdz šim visapmeklētākais koncerts festivāla vēsturē.

"Positivus" festivāls ir Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls, kas ik gadu jūlija vidū notiek Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls notika 2007. gadā. Šogad festivāls notiek no 15. līdz 17. jūlijam.

2016. gada "Positivus" festivāla programma:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger",

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!