Foto: F64

Lielajā Ģildē 20. septembrī, plkst. 19:00, vēl pirms oficiālās sezonas atklāšanas, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) klausītājiem piedāvās atkalredzēšanos ar izcilo latviešu pianisti Laumu Skridi un mūsdienu mūzikas Maestro – diriģentu Žoltu Naģu.


Pirms koncerta piedāvājam nelielu video ieskatu mūziķu mēģinājumā un Laumas Skrides pārdomas par vienu no koncerta skaņdarbiem – Sergeja Prokofjeva Otro klavierkoncertu ar orķestri sol minorā op. 16.

Pianiste Lauma Skride Prokofjeva 2. klavierkoncertu atskaņos pirmo reizi savā mūziķes karjerā, un viņai ir īpašs stāsts par šo notikumu: "Jau kopš 15 gadu vecuma šo skaņdarbu es vienkārši dievinu. Vienu vasaru, paralēli obligātajām studijām, es pavadīju stundām ilgi, mācoties koncerta pirmo daļu, kas man tolaik bija daudz par grūtu. Cēlos sešos no rīta, lai varētu paspēt mācīties gan "neuzdoto" Prokofjevu, gan uzdoto repertuāru. Skolotājai es nemaz neatzinos, ka biju to iemācījusies. Esmu ļoti priecīga un pateicīga Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim par iespēju, ko esmu gaidījusi vairāk nekā 10 gadus!"

Mūziķu interpretācijā izskanēs arī Igora Stravinska "Svētpavasaris". Savukārt koncerta ievadā – liepājnieka Agra Engeļmana tautiskā tonī iegaismotā sēpijas ainava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!