Foto: Kristaps Kalns

Gada nogalē postfolkloras grupa "Iļģi" aicina uz tradicionālajiem ziemas saulgriežu koncertiem un laiž klajā jaunu singlu "Vilks", kas piesaka jaunu grupas albumu "Tur, kur mīti", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Koncerti notiks "Iļģiem" zīmīgā vietā – kultūras centrā "Iļģuciems" –, kur grupa uzsāka savu darbību pirms 30 gadiem. Svētdien, 18. decembrī, gaidāmi divi koncerti – plkst. 14.00 un plkst. 18.00.

Šogad saulgriežu koncertiem sagatavotas īpašas programmas – tajās skanēs arī jaunās kompozīcijas no decembrī gaidāmā Iļģu albuma "Tur kur mīti" un klausītāju jau iemīļotas dziesmas.

Īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem uz koncertprogrammu "Vilks un kaza", kurā būs iespēja arī izdancoties Rīgas Danču kluba vadībā un iet rotaļās kopā ar Zoju Heimrāti.

Tā kā pēc astronomiskā kalendāra šogad ziemas saulgrieži iestājas dienvidū, nu jau par tradīciju kļuvušais "Iļģu" Ziemas saulgriežu nakts koncerts notiks vēlā vakarā – trešdien, 21. decembrī plkst. 21.00 Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā Kaļķu ielā 1.

Līdz ar saulgriežu koncertu izziņošanu, grupa piedāvā noklausīties singlu "Vilks" no gaidāmā albuma "Tur, kur mīti". Par dziesmu "Vilks" Ilga Reizniece stāsta: "Decembris senajiem latviešiem bijis Vilku mēnesis. Arī lielā daļā Ziemassvētku rotaļu galvenie tēli ir Vilks un Kaza jeb Tumsa un Gaisma. Pirms sākas jauns gaismas gads, ir jāpieņem un jāizdzīvo tumsa... Ja nebūtu tumsas, nebūtu iespējams sajust gaismas atgriešanos – ceļu uz vasaras saulgriežiem".

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!