Foto: Kadrs no video

Pašmāju "dark-folk" dziesminieks Imants Daksis laidis klajā jaunu videoklipu-īsfilmu dziesmai "Ilgais ceļš kapos" no albuma "Vientuļās revolūcijas". Mūziķis aicina arī uz jaunā albuma prezentācijas koncertiem, kas notiks Rīgā un Liepājā.

Režisora Jāzepa Podnieka veidotā īsfilma-videoklips Dakša dziesmai "Ilgais ceļš kapos" uzņemta ar "Krasnogorsk-3" analogo kameru pie mūziķa lauku mājām netālu no Kolkas raga. 16 mm kinolente pašu rokām attīstīta "Baltic Analog Lab" telpās. Klipu var noskatīties šeit.

Savukārt sestdien, 28. janvārī, Imants Daksis ar koncertu kinoteātrī "K Suns" svinēs jaunās plates iznākšanu un 20 uz skatuves pavadītos gadus. 3. februārī notiks albuma prezentācija Liepājā – kultūras namā "Wiktorija".

Daksis par jauno albumu "Vientuļās revolūcijas" stāsta: "Šīs dziesmas nu ir kļuvušas par skaņu celiņu veselam laikmetam, tomēr tāda nebūt nebija sākotnējā iecere. Mans mērķis bija radīt skaistu post-folka albumu - veltījumu Latvijas valsts simtgadei, kurā skanētu pārsvarā akustiski instrumenti un ģitāras pavadījumi tiktu aizstāti ar kokles pavadījumiem. Sajūtās izdzīvoju Pirmo pasaules karu un Latvijas Valsts pirmsākumus. Vairākus gadus nepārtraukti gremdējos reminiscencēs par karu, līdz tas pēkšņi kļuva par skaudru realitāti..."

Albuma prezentācijas koncertu sākuma daļā izskanēs aktuālās albuma dziesmas, kuru noskaņā dominē skarbi skaistās melodijās ietērpts sāpīgs un reizē nosvērts pasaules vērojums, pēc tam Imants Daksis klausītājus priecēs ar savu šūpuļdziesmu izlasi, no kurām pazīstamākās ir "Elpo, bērns!", "Apziņas mijkrēslī dziļā pamostas bezgalība", "Esība smaržo". Visbeidzot koncerta izskaņā būs iespēja pēc ilgāka laika vienkopus piedzīvot mūziķa visekspresīvāko dziesmu – "Pasaule ir vaļā", "Andromeda, mēs nākam!", "Atvērts logs" u.c. - izvirdumu, kuras iemantojušas apzīmējumu "kliedzošais folks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!