Foto: F64

Ineses Galantes fonds mūzikas mīļotājus aicina uz izcilās operdziedātājas Ineses Galantes koncertciklu „Inese Galante un Draugi”, kas notiks 10. novembrī plkst. 19 Lielajā Ģildē. Lai izpildītu klasiskās un pasaules mūzikas populārākos skaņdarbus, uz vienas skatuves uzstāsies tādas Latvijas mūzikas izcilības kā Vestards Šimkus, Ingus Pētersons, Sergejs Jēgers, Linda Leen , Intars Busulis un citi, portālu "Delfi" informē fondā.

"Mūzikai nav robežu un tā nevar būt ietverta savā laikā un telpā. Tā nevar būt pareiza vai nepareiza, bet tā noteikti ir vienota un par vienojošiem padara arī tās izpildītājus un klausītājus. Man ir neizsakāms prieks, ka šajā rudenī mums visiem būs tā iespēja to sajust un izbaudīt," saka operas dīva Inese Galante, kura koncertā ir aicinājusi piedalīties savus draugus, izcilus Latvijas māksliniekus, lai liktu sajust mūzikas virtuozitāti un saliedētības spēku.

Šajā muzikālajā ceļojumā klasiskās mūzikas skaņas sajauksies ar pasaules mūzikas ritmiem, lai klausītāji iepazītu nošu un balss tembru neaprakstāmās variācijas.

Līdz šim nebijušā klasiskās un pasaules mūzikas stilu sintēzē klausītāji piedzīvos vairākus pirmatskaņojumus lielisku mākslinieku izpildījumā. Skatītājus priecēs slavenais pianists Vestards Šimkus, samtainā balss tembra īpašnieks Ingus Pētersons, kontrtenors ar neordināro balsi Sergejs Jēgers, viens no Latvijas Nacionālās operas vadošajiem mecosoprāniem Ilona Bagele, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmā vijole Raimonds Ozols, divi spilgti populārās mūzikas interpreti – Linda Leen un Intars Busulis, kā arī dziedātājs un TV raidījumu vadītājs, viens no grupas "PeR" dibinātājiem Ralfs Eilands, kurš vienmēr aizrauj ar sava repertuāra daudzveidību.

Iespēja pieteikt sevi plašākai auditorijai tiek sniegta arī jaunajiem, bet jau vairakkārt godalgotiem Latvijas talantiem. Klausītājus iepriecinās uzlecošā zvaigzne vijolnieks Daniils Bulajevs un Ineses Galantes talantu konkursa "Ineses Galantes Talanti.LV" pirmās vietas ieguvējs, jaunais dziedātājs Eduards Grundmanis. Koncertā piedalīsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris un čellu grupa "DaGamba".

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!