Foto: Publicitātes foto

Ar diviem koncertiem "Ziemassvētku prelūdija" Rīgas Domā uzstāsies Inese Galante un draugi, informē mūziķes pārstāvji. Koncertos, kas notiks sestdien, 21.decembrī, pulksten 15.30 un 19 pie ērģelēm būs Aivars Kalējs, dziedās spilgtais mecosoprāns Bonita Haimena no ASV, čellists Ramons Jafe no Vācijas, kā arī kontratenors Sergejs Jēgers. Muzicēs arī jaunais talants - deviņgadīgais vijolnieks Daņiils Bulajevs un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Romāna Vanaga vadībā.

Koncerta programmā būs J.S.Baha, G.F.Hendeļa, A.Vivaldi, Ā.Adāna, F.Šūberta, S.Franka, A. A.Loida Vebera skaņdarbi, kā arī Ziemassvētku dziesmas.

Šie būs pirmie koncerti ciklā "Inese Galante un draugi". Cikls turpināsies nākamajā gadā ar koncertu sēriju Latvijas pilsētās. Uz koncertiem Galante aicinās savus draugus - dažādus mūziķus gan no Latvijas, gan citām valstīm, kā arī jaunos talantus.

Par koncertā dzirdamajiem mūziķiem:

Daņiils Bulajevs mācās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 3. klasē, kur vijoļspēli apgūst pie pedagoģes Neli Sarkisjanas. Piecu gadu vecumā sākās Bulajeva mācības P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas Centrālajā mūzikas skolā, bet pirmā publiskā uzstāšanās notika vēl pirms tam - trīsarpus gadu vecumā. Septiņos gados viņš pirmo reizi uzstājās kopā ar simfonisko orķestri Krievijā. 2013. gada februārī Daņiils uzstājās kā solists kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. 2013. gada maijā Daņiils saņēma Latvijas Republikas Kultūras ministrijas apbalvojumu par izciliem sasniegumiem.

Bonita Haimena iekarojusi skatītāju sirdis Eiropā un Amerikā, uzstājoties slavenākajos pasaules operteātros – "La Skala" (Milānā), Metropolitēna opera (Ņujorkā), "Grand Théâtre de Provence in Aix-en-Provence" (Provansas Lielais Teātris,Francija). Haimenas repertuārs ir ļoti plašs un daudzveidīgs, un ar katru gadu kļūst arvien interesantāks.

Ramons Jafe dzimis Rīgā, bet 1971. gadā ar ģimeni emigrējis uz Izraēlu, un tad 1974. gadā pārcēlies uz Vāciju. Ramona solo karjera aizsākās jau studiju laikā. Ramona Jafes mākslinieciskais sniegums ir spilgts, dziļš un pilnskanīgs. Un vēl – satriecošs temperaments. Viņš veltījis sevi arī kamermūzikai, piedaloties stīgu trio “Belcanto Strings” un “Mendelssohn Trio Berlin”.

Biļetes pieejams uz dienas koncertu, tās iegādājamas Rīgas Doma un  "Biļešu paradīze" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!