Foto: Publicitātes foto

Rīgas Domā 16. decembrī notiks Ineses Galantes fonda rīkotais koncerts "Inese Galante un draugi. Ziemassvētku prelūdija", portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

Šī gada "Ziemassvētku prelūdija" koncertā klausītājus ar klasisko un garīgo mūziku iepriecinās Inese Galante, viņas ilggadējie skatuves partneri – Sergejs Jēgers, Aivars Kalējs un Andrejs Osokins, jaunās mūzikas zvaigznes, kas ievērojamu atzinību guvušas arī ārpus Latvijas, kā arī ikgadējā konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāti un dalībnieki.

Koncertprogrammā "Ziemassvētku prelūdija" ir iekļautas vairākas ārijas Ineses Galantes izpildījumā, kā arī dueti ar iemīļotākajiem skatuves kolēģiem, tā piemēram, duetā ar Sergeju Jēgeru operdziedātāja izpildīs ievērojamā komponista Kristofa Vilibalda Gluka skaņdarbu "Vieni, appaga il tou consorte". Taču īpaši šim koncertam māksliniece ir sarūpējusi tādus skaņdarbus, kas sākotnēji bijuši paredzēti mūzikas instrumentiem, bet tika pielāgoti balsij. Viens no šādiem skaņdarbiem tiks izpildīts kopā ar jauno un daudzsološo vijolnieci Sandru Seržāni, kura ir viena no konkursa "Ineses Galantes talanti" laureātēm. Kā ierasts, "Ziemassvētku prelūdija" koncerta programmā gaidāmi pārsteigumi klausītājiem.

Sergeja Jēgera, viena no spilgtākajiem baroka mūzikas interpretiem Latvijā, izpildījumā klausītāji Rīgas Domā dzirdēs klasiskās mūzikas pērles "Ave Maria" un "Amarilli, mia bella". Arī šajā Ineses Galantes fonda rīkotajā koncertā klausītājus ar savu klavierspēli priecēs prestižu starptautisku konkursu laureāts – pianists Andrejs Osokins, tāpat kā izcilais ērģelnieks un komponists Aivars Kalējs, kurš vairākas reizes uzstājies ar solokoncertu Parīzes Dievmātes katedrālē, taču šoreiz īpašu noskaņu radīs Rīgas Domā.

Viens no Ineses Galantes fonda būtiskākajiem mērķiem ir veicināt jauno un talantīgo mākslinieku izaugsmi, tādēļ "Ziemassvētku prelūdija" koncertā piedalīsies arī vairāki jaunākās paaudzes pārstāvji. Šajā koncertā, Rīgas Domā uzstāsies konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāti un dalībnieki. Viens no tiem arī šī gada konkursa uzvarētājs, čellists Vladislavs Gluščenko, kas uzstāsies ar solo partijām.
Par īpašu noskaņu šai Ziemassvētku laikā parūpēsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, kas, cita starpā, izpildīs iemīļotu Ziemassvētku repertuāru dvēseles labsajūtai un sirdspriekam.

Par Ziemassvētku laika tradīciju kļuvušais garīgās un klasiskās mūzikas koncerts "Inese Galante un draugi. Ziemassvētku prelūdija" norisināsies Rīgas Domā, 16. decembrī, plkst. 19.00. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!