Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – ielūdz Inese Galante" ceturtajā dienā klausītājus priecēs viens no spilgtākajiem jaunajiem Latvijas pianistiem Reinis Zariņš. 12. augustā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē Reinis, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, uzstāsies ar klasiskās mūzikas programmu, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Pasaulē labi zināmais pianists rīdzinieks Reinis Zariņš ir uzvarējis 11 starptautiskos konkursos, piedalījies prestižos festivālos gan Eiropā, gan ASV, kā arī saņēmis Gada labākā mākslinieka balvu. Mūziķa radošajā bagāžā ir sadarbība ar tādiem slaveniem kolektīviem un diriģentiem kā "Maskavas kamerorķestris", "Kremerata Baltica", "Ostrobothnian Chamber orchestra", Pjērs Bulēzs, Pēters Etvošs, Pablo Erass-Kasado, Djego Masons un citi. Reinis jau kopš 10 gadu vecuma uzstājas uz lielākajām pasaules koncertzāļu skatuvēm kā solists, un viņa repertuārā harmoniski savijas dažādi muzikālie žanri kopā ar multimediju projektiem.

"Inesi Galanti Latvijas publika ir ļoti iemīļojusi, un tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka viņas festivāls "Summertime" jau ir laba un kārtīgi nostiprinājusies tradīcija un festivāla koncerti saņem plašu auditorijas atzinību. Man ir liels gods šogad uzstāties ar solokoncertu "Summertime" ietvaros, jo, manuprāt, tā ir iespēja piedāvāt Latvijas skatītajiem manu mūziku citādāk, jaunā veidā, galu galā – muzikālā daiļrade jau apriori ir paredzēta skatītājiem," atklāj Reinis Zariņš.

Šobrīd Reinis dzīvo Londonā, bet regulāri sniedz koncertus dzimtajā Latvijā, lai priecētu klausītājus ar jaunām un neparastām programmām. Šogad klajā tiks laists pianista trešais studijas albums ar miniatūru ciklu, kuru tieši viņam ir sarakstījuši zināmākie Latvijas komponisti.

Vairāk par festivāla programmu un dalībniekiem iespējams uzzināt festivāla interneta vietnē. Savukārt koncertu biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!