Foto: Publicitātes foto
Latviešu smagnējas instrumentālās rokmūzikas mākslinieku apvienība "Omertà" izdevusi debijas albumu "Crown of Seven".

""Crown Of Seven" sevī ietver septiņas kompozīcijas, kuras - katra, simbolizē vienu no septiņām cilvēka čakrām. Tām piedēvēti kristālu nosaukumi, un tās kopā veido vienu veselu - cilvēku, jeb - šajā gadījumā, albumu," albumu raksturo pati grupa.

Albums tapis no 2013. līdz 2015. gadam, ierakstīts "dzīvajā sesijā" "Hodila Records" studijā ar skaņu inženiera Ģirta Laumaņa (Lomika) palīdzību, bet miksēts un masterēts Mārupē, "KS Records" studijā, pie Kārļa Šteinmaņa. Savukārt par albuma vizuālo noformējumu rūpējusies Aija Baumane.

Sākot ar 10. jūliju, albums pieejams internetā, bet vēlāk tas tiks nodots klausītājam arī caur "Spotify" un "ITunes" servisiem, kā arī būs pieejams CD formātā.

Grupas nosaukums - "Omertà", nāk no itāļu valodas un nozīmē klusēšanas zvērestu, ko izmantoja mafija. Tas paredzēja noslēpumu un informācijas neizpaušanu autoritātēm, bet ansamblis šo nosaukumu asociē ar faktu, ka spēlē instrumentālu mūziku, bez vokālista vai lirikām.

Instrumentālais trio plašākai publikai sevi pieteica 2013. gada jūnijā, iesildot grupu "Indygo" koncertzālē "Palladium". Kopš tā laika Omertà paguvuši uzstāties klubos gan Rīgā, gan ārpus tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!