Foto: Publicitātes foto
Ar labiem panākumiem un atzinīgām mūzikas profesionāļu atsauksmēm pagājušās nedēļas beigās grupa "Instrumenti" piedalījās mūzikas festivālā "Eurosonic Noorderslag" Groningenā, Nīderlandē, kur kopā ar igauņu grupu "Ewert And The Two Dragons" pārstāvēja Baltijas valstis.

Kā viena no interesantākajām un daudzsološākajām jaunajām Eiropas grupām "Instrumenti" festivāla konferences laikā tika pieminēta vairākkārt.

"Patīkami, kad pēc nokāpšanas no skatuves, mūs uzrunā un novērtē cilvēki, kurus cienām un viņu gaitām mūzikas pasaulē paši esam sekojuši gadiem," stāsta Shipsi.

"Spriežot pēc lielās intereses pirms un labajām atsauksmēm pēc koncerta, šķiet, ka šī vasara paies festivālos ārpus Latvijas, kas ir arī mūsu mērķis," papildina Reynsi.

"Eurosonic Noorderslag" ir viens no lielākajiem mūzikas festivāliem/konferencēm Eiropā, kas veltīts aktuālākajai Eiropas mūzikai un tiek rīkots kopš 1986. gada. Šogad tas pulcēja vairāk kā 3000 mūzikas industrijas pārstāvjus un 30 000 festivāla apmeklētājus. Kopumā festivālā piedalījās 288 mūziķi un grupas.

Pēc veiksmīgajiem "TRU" koncertiem Valmierā, Liepājā un Rīgā, pulcējot vairāk kā 12 000 apmeklētāju, "Instrumenti" ieguvuši trīs Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva 2011 nominācijas – Labākais pop albums ("TRU"), Labākais mūzikas video klips ("Pilnīgi Viens"), Labākā dziesma ("Pilnīgi Viens"), kā arī dziesma "Pilnīgi viens" piedalās tirdzniecības centra "Alfa" rīkotajā klausītāju balsojumā par gada labāko dziesmu.

"Instrumenti" "TRU" koncerts "Arēnā Rīga" nominēts laikraksta "Diena" gada balvai kultūrā, kā arī LTV raidījuma "100g kultūras" Gada balvai "Kilograms kultūras".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!