"Universal Music Group" noslēgusi līgumu ar "RealNetworks", lai sākot ar šā gada vidu sāktu Internetā pārdot mūzikas failus. Tā kā lielākajai Interneta lietotāju daļai veselu disku "pārpumpēšana" joprojām prasa vairākas stundas, tad pircējiem Internetā būs iespējams iegādāties singlus.
Mūzikas faili tiks radīti pret kopēšanu aizsargātā formātā un būs atskaņojami izmantojot "RealJukebox" programmatūru, norādīja "Universal Music Group" pārstāvis Larijs Kensvils. Ierakstu kompānija formātu izstrādājusi pagājušā gada laikā, un tam pagaidām vēl nav pat nosaukuma.

Kensvils izteica viedokli, ka mūziķi nākotnē albumus varētu izlaist pa vienai dziesmai to tapšanas secībā, tādējādi nebūtu problēmu tās ielādēt no Interneta.

Līdz šim piecas lielākās mūzikas kompānijas - "Universal", "Sony", "Time Warner", BMG un EMI piesardzīgi apsvēra iespēju pārdot ierakstus failu formā, jo līdz šim visizplatītākais lejuppārlādes formāts MP3 neparedz ierakstu aizsardzību pret nelikumīgu kopēšanu un izplatīšanu.

Jaunā formāta radītāji uzskata, ka tas piedāvās labāku skaņas kvalitāti, nepalielinot faila apjomu. "RealJukebox", gluži tāpat kā "Liquid Audio" un MP3 darbojas "RealAudio" formātā. Līdztekus digitālās mūzikas atskaņošanai, "RealJukebox" var konvertēt CD skaņu "RealAudio" vai MP3 failos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!