Foto: Egons Reiters
Īpaši festivālam "LMT Summer Sound" šovasar apvienosies Arta Dvarionas un Reiņa Briģa grupa "TāTāTā", kas būs apvienības vienīgais koncerts šajā vasarā un pirmais kopš grupas darbības pārtraukuma 2010. gadā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Grupas kodolu veido radiodīdžejs un kādreizējais grupas "R.A.P." vokālists Artis Dvarionas un ģitārists, kādreizējais "Double Faced Eels" dalībnieks Reinis Briģis. 2009. gadā duets kļuva atpazīstams un "Latvian Airplay TOP40" galvgali sasniedza ar radiosingliem "Tu esi dinamīts" un "Ja nu tā esi tu". 2010. gadā "TāTāTā" nāca klajā ar singlu un videoklipu "Domino". Grupas pati pirmā uzstāšanās notikusi tieši Liepājā, tapēc zīmīga ir apvienības atgiešanās pēc ieturētās pauzes Liepājas pludmales festivalā "LMT Summer Sound".

Šā gada mākslinieku sarakstu papildina arī rokgrupa "Laika suns", kas nupat izdeva dziesmu "Viktors + Nora". Aizvadītajā gadā "Laika Suns" izdeva albumu "Gaismas lādiņš", kas tika nominēts mūzikas balvām "Zelta mikrofons" un "Austras balva", kā arī "Alternative.lv" balvai.

Festivāla jaunumu, "Red Bull Tour Bus" skatuvi, kuru šogad piedāvās "Carnival Youth", abu dienu garumā pieskandinās grupas dalībnieku atlasītie mūziķi un apvienības, to vidū "Colours Of Bubbles" (LT), "Würffel" (EE), "How Town" (LV/BE), Kashuks, "Ezeri", "Howling Owl", "Kasetes" un "Boys will be Boys".

Hiphop mūzikas cienītājus šogad festivālā iepriecinās Reiks, kuram jūnijā ekskluzīvi festivāla pre-party pasākumu sērijā "Ceļš uz LMT Summer Sound" paredzēti trīs solo koncerti.

Reiks, īstajā vārdā Arvis Reiks, ir Latvijas hiphopa aprindās zināms izpildītājs un apvienības "Kreisais krasts" dalībnieks. Plašāka publika Reiku iepazina ar humora projektu "Olas", kas divu gadu laikā iekaroja internetu. Šobrīd Reiks gatavo debijas albumu, no kura jau izdevis trīs singlus.

Iesildīšanās pasākumu sērijas "Ceļš uz LMT Summer Sound" atklāšana notiks 2. jūnijā Rīgā, naktsklubā "Coyote Fly" ar Reika solo koncertu un jaunā videoklipa prezentāciju. 10. jūnijā Saldū, jaunatklātajā klubā "Nakts Muziķenē", paredzēta grandioza hiphopa ballīte kādreizējās Saldus mūzikas skolas telpās un pagalmā.

Festivāls "LMT Summer Sound" šogad norisināsies 29. un 30. jūlijā Liepājas pludmalē. Jau iepriekš ziņots, ka festivāla galveno mākslinieku vidū būs britu alternatīvās indie mūzikas mākslinieks King Charles, beļģu grupa "Lost Frequencies", duets "Milky Chance" no Vācijas un ukraiņu roka leģenda "Okean Elzy". Festivālā uzstāsies arī "Carnival Youth", "Rīgas modes", "DaGamba", "Bermudu divstūris", Ozols, "Dzelzs vilks", "Linga", kā arī "Intars Busulis & Abonementa orķestris", Aija Andrejeva, "Gain Fast" un citi.

Festivāla biļetes pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!