Starptautiskajā Ģimenes dienā, 15. maijā, pulksten 20.30 "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina baudīt pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas labdarības koncertu Latgales vēstniecībā "Gors". Māksliniece ir viena no Dzemdību nama fonda dibinātājām, un šis koncerts veltīts fonda izaugsmei un tā īstenoto projektu atbalstam.

Lai palīdzētu sasniegt fonda mērķus, Iveta Apkalna radījusi īpašu koncertprogrammu, kurā iekļauta baroka dižgara Johana Sebastiana Baha mūzika, 20. gadsimta franču un austrāliešu komponistu darbi, kā arī latviešu komponistu Imanta Zemzara un Raimonda Paula kompozīcijas. Arī koncerta norises vieta nav izvēlēta nejauši – Rēzekne ir pilsēta, kur dzimusi un skolojusies pati Iveta Apkalna, tādēļ pēc viņas iniciatīvas un ar Latgales vēstniecības "Gors" atbalstu šī koncerta ieraksts tapis tieši Rēzeknē.

Dzemdību nama fonda misija ir, atbalstot topošos un jaunos vecākus, sniegt bērnam iespējami labāko dzīves sākumu. Mazuļa labsajūta pirmajā dzīves periodā ir būtiski atkarīga no viņa vecāku sajūtām, rīcības un bērniņa veselības. Tādēļ ir svarīgi, lai mazulim un māmiņai, nepieciešamības gadījumā ir pieejama moderna un augsti kvalitatīva veselības aprūpe un lai jaunie vecāki justos fiziski, emocionāli un finansiāli komfortabli un būtu pārliecināti, ka bērniņš tiek pareizi un veselīgi aprūpēts un barots. Pavisam nesen Dzemdību nama fonds ir izveidojis Zīdīšana istabu Rīgas Dzemdību namā, kur māmiņām tiek sniegtas fonda apmaksātas, individualizētas Zīdīšana konsultācijas. Šobrīd fonds vāc līdzekļus, lai tuvākajā nākotnē iegādātos specializētus krēslus Dzemdību nama intensīvās terapijas nodaļai "ķengura metodes" īstenošanai.

Vairāk par Dzemdību nama fondu var uzzināt šeit.

Ivetas Apkalnas koncerta ieraksts no Latgales vēstniecības GORS skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!