Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šā gada rudenī klajā tiks laista pazīstamās kanādiešu dziesminieces Džonijas Mičelas dzejas, dziesmu tekstu un zīmējumu grāmata. Tā pašrocīgi tapusi jau pirms vairāk nekā 40 gadiem un līdz šim vien dažos eksemplāros bijusi tikai dažiem dziesminieces draugiem.

Grāmatu "Morning Glory on the Vine" Džonija Mičela izveidoja 1971. gadā, kad zvaigžū stundu piedzīvoja viņas albums "Blue", atrodoties augstākajās pozīcijās topos visā pasaulē. Kopumā tapa 100 grāmatas kopijas, kas tika dāvinātas dziedātajas draugiem.

"Šī mīlestības darba eksemplāri pēdējā pusgadsimta laikā ir reti redzēti," teikts dziedātājas mājaslapā.
Grāmata tiks izdota gan Lielbritānijā, gan ASV, abās valstīs iznākot 22. oktobrī. Tai būs jauns, pašas Džonijas Mičelas rakstīts ievads, kā arī iekļautas vēl dažas papildu gleznas.

Dziedātājas fani tajā atradīs rokrakstā rakstītus dzejoļus un dziesmu tekstus, kā arī ar ūdenskrāsām tapušu mākslas darbu reprodukcijas – ainavas, klusas dabas, draugu portretus, pašportretus un abstraktus gleznojumus.

Grāmatas izdošana ir daļa no Džonijas Mičelas 75. jubilejas gada pasākumiem, kas aizsākās pērn. Par godu dziedātājas dzimšanas dienai tika izdots arī veltījumu albums "Joni 75: A Birthday Celebration", kurā viņas dziesmas dzied Brendija Kārlaila, Nora Džounsa, Džeimss Teilors un citi, kā arī notika koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!