Foto: Publicitātes foto

Latvijas metālmūzikas cienītāji tiek iepriecināti ar pavisam jaunu mūzikas izlasi "Latvijas Metāls", kuru apkopojis un izdevis grupas "Inokentijs Mārpls" līderis un viens no radio "Naba" raidījuma "Bitīt'matos" vadītājiem - Dambis. Izlases prezentācijas koncerts ar vairāku tajā pārstāvēto grupu dalību notiks 12. jūnijā klubā "Nabaklab", stāsta pasākuma organizatori.

Pēdējais pašmāju smagās mūzikas ierakstu apkopojums izlasē "Melnā Piektdiena" tika izdots 2006. gadā, ko tolaik kompaktdiskos izdeva mūzikas izdevniecība "Aghast Recordings". Nu Dambis, kurš latviešu mūzikas izlašu klāstu jau gadiem bagātinājis ar neatkarīgo grupu izlasēm Odekolons un Latvijas Punk/ HC, metis izaicinājumu metālmūzikai, stāsta izlases autori. 

"Kopš iepriekšējās latviešu metālmūzikas izlases nākšanas klajā bija pagājuši gandrīz desmit gadi - pietiekami ilgs laiks, kas ļāvis uz pašmāju metālmūzikas skatuves rasties un no jauna sevi apliecināt daudzām interesantām apvienībām. Tā kā trūka ieraksta, kur vinuviet būtu iespējams gūt iespaidus par norisēm šajā scēnā pēdējo gadu laikā, šķita likumsakarīga Latvijas metālmūzikas izlases apkopošana un izdošana tieši šajā laikā," izlases izdošanu pamato Dambis.

Izlasē "Latvijas Metāls" apkopotas dziesmas, kas ierakstītas pēdējo sešu gadu laikā, tomēr galvenokārt tajā iekļautas 2014. gadā tapušas dziesmas un skaņdarbi. Zīmīgi, ka izlasē dziesmas skan tikai latviešu valodā.

Izlasē iekļauts pa dziesmai no grupām "Green Novice", "Huskvarn", "Malduguns", "Kapakmens", "Lassie the Cat", "Deodium", "Skyforger", "Grondh", "Retrace My Life",  "Sia Radikal", "Rūsa", "Seborrhea", "Darrva", "Tesa", "Chaosact", "Sen Senie Senči", "Wagars", "Apēdājs", "Relicseed", "Inokentijs Mārpls", "Sanctimony" un "Mūžamežs".

Vāka zīmējuma autors - Māris Āboliņš.

Izlases prezentācijas koncerts notiks piektdien, 12. jūnijā, klubā "Nabaklab" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12). Koncertā uzstāsies:

Jaunās paaudzes metālisti "Deodium", kas spēlē metālmūziku latviešu valodā, izdevuši mazalbumu "Saules Kalpi" un albumu "Grēks. Važas. Brīve."

 "Chaosact" - spēkus, pieredzi grupā apvienojuši "Huskvarn", "Flaying" u.c. grupu bijušie dalībnieki. Grupa jau veiksmīgi uzstājusies vairākos koncertos, tostarp pagājušajā gadā festivālā "Klang".

 "Apēdājs" - grupa no Mālpils, ar pastāvēšanas stāžu vismaz 15 gadi, allaž salīdzināta ar grupu "Dzelzs vilks", bet spēlē alternatīvo mūziku, kas robežojas ar smago metālu.

"Mūžamežs" - Latvijas smagās mūzikas fenomens, kura pamatā ir leģendārais pašmāju mūzikas žurnālists Raitis Sametis. Grupā Raitis ir vienīgais dalībnieks, izpaužas kā vijolnieks, vokālists.

Pēc koncerta mūziku nodrošinās DJ Grautiņš (Alternative.lv). Sarīkojma sākums plkst. 21:00, ieejas maksa - 2 eiro.

Jau šobrīd izlasi Latvijas Metāls ir iespējams iegādāties mūzikas ierakstu veikalos "Randoms", "UPE" un "LP", kā arī klubā "Nabaklab" un citos mūzikai draudzīgos klubos un kafejnīcās, stāsta izlases autori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!