Foto: Publicitātes foto
Pēc septiņu gadu pārtraukuma izdevniecība "Lauska" laiž klajā folkloras kopas "Lāns" otro albumu "Dzērves un dzērvenes", kurā apkopots pēdējo gadu repertuārs - dažādu novadu un dažādu tēmu latviešu tautasdziesmas.

Kā informē kultūras menedžmenta centra "Lauska" pārstāve Daina Zalāne, ierakstā "Lānam" dažās dziesmās piebiedrojas pazīstamā koklētāja Laima Jansone un mūziķis Ivars Cinkuss.

"Cenšamies caur sevi atrast katras dziesmas vēstījumu, sajūtu, pietuvoties tās dziļākajai būtībai. To visu kopā saliekot, esam savā ogu grozā ielasījušas mūsu otro albumu "Dzērves un dzērvenes". Aicinām ar mums kopā izstaigāt, izlānot šī brīža "Lāna" takas," stāsta folkloras kopas dalībnieki.

Albuma ieskandināšana gaidāma 18. decembrī plkst. 19 Vecrīgā, kultūras un tautas mākslas centrā "Ritums".

Folkloras kopa "Lāns" dibināta 1999. gadā Rutas Stepiņas vadībā. Kopai ir savs muzikālais rokraksts un skanējums, kas gadu gaitā mainījies, bet tomēr labi atpazīstams. Tam raksturīgi smalki aranžējumi, plašs izmantoto tautas mūzikas instrumentu klāsts un tautas melodiju mūsdienīgs skanējums, vienlaicīgi saglabājot senatnīgo noskaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!