Foto: Kristaps Ēberliņš

Izdots pašmāju folkmetāla grupas "Skyforger" pirmais DVD, kurā apkopoti dažādi koncertu ieraksti laika posmā no 2010. līdz 2015. gadam, ziņo grupas pārstāvji.

Diskā iekļautas šogad 15. maijā notikušā jaunā albuma "Senprūsija" prezentācijas koncertā "Sapņu Fabrikā" spēlētās dziesmas - "Senprūsija", "Tagad vai nekad", "Rāmava", "Melnais jātnieks", "Zem Lietuvas karogiem", kā arī agrīnākas dziesmas - "Kauja pie Saules" un "Migla migla, rasa rasa". Diska pirmo daļu noslēdz grupas jaunākais video klips "Melnās buras".

Otrajā daļā seko koncertieraksti ar grupas zelta fonda dziesmām - "Kurši", "Jūras dziesma" no albuma "Kurbads" prezentācijas koncerta 2010. gadā, "Tīreļa purvā" no koncerta Rīgā, Lāčplēša dienā 2011. gadā, "Kad Ūsiņš jāj" no 2012. gada "Positivus" festivāla, kā arī dziesmas "Nāves sala", "Čūsku sieviete", "Night of the Winter Solstice", "Pērkoņkalve", "Uz ziemeļkrastu", "Ķēves dēls", "Tumsā un salā", "Uz kariņu bāliņš jāja" no dažādiem festivāliem - "Fono Cēsis", "Kilkim Žaibu" Lietuvā un citiem.

Grupas vokālists un ģitārists Pēteris par DVD stāsta: "Atskatoties uz grupas 20 pastāvēšanas gadiem, esam beidzot saņēmušies un izdevuši savu pirmo DVD. Tam par pamatu ir ņemts nofilmētais "Senprūsija" albuma prezentācijas koncerts "Sapņu fabrikā", un kā papildus materiālu pievienojām dziesmas, kas ierakstītas bija sakrājušās pēdējos piecos gados. Fani mums ir bieži prasījuši, kāpēc "Skyforger" nav nekādu video un koncertu ierakstu - tad, lūdzu, te beidzot būs!"

DVD ir veidojis Jānis Krivāns un filmu studija "Rock'n'Films". Skaņas apstrādi veicis ilggadējais "Skyforger" skaņu inženieris Gints Lundbergs.

Disku izdod "Thunderforge Records" sadarbībā ar apvienību "Zobens un Lemess". DVD jau var iegādāties "Skyforger" mājaslapā, veikalā "Randoms", kā arī citās tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!