Viena no vecākajām pašmāju alternatīvā roka grupām "Zig Zag" laidusi klajā jaunu studijas albumu "Vēstules sniegavīram kosmosā", portālu "Delfi" informē izdevēji.

Līdz ar albuma izdošanu publicēts arī videoklips dziesmai "Kosmoss", ko veidojusi pati grupa. Savukārt albuma atvēršanas pasākums un autogrāfu sniegšana notiks 27. maijā, pulksten 20 mākslas centrā "Noass" un augustā mūzikas festivālā "Laba Daba".

"Vēstules sniegavīram kosmosā" ir grupas jaunākais albums, ko izdod "Naba Music" , tajā ir 12 jaunas dziesmas, kas tapušas pēdējo gadu laikā.

"Zig Zag" ir latviešu alternatīvā roka/pankroka grupa, viena no pirmajām Latvijā šajā mūzikas žanrā.

Grupa tika izveidota 1985. gadā, tobrīd tās nosaukums bija "Ārprāc". Grupas solisti bija Juris Lasinskis un Gvido Linga, un tā uzstājās arodskolu un vidusskolu pasākumos.

Šobrīd grupā spēlē Juris Lasinskis – vokāls, solo ģitāra, Jānis Māriņš – basģitāra, sintezātors, balss, Uldis Timoško – bungas, balss.

2013. gada decembrī "Naba Music" paspārnē dienasgaismu ieraudzīja "Zig Zag" dubultdisks, kurā apkopoti līdz šim nekad oficiāli neizdotie ieraksti – "Es neesmu nervozs, bet manas problēmas ir normālas" (1987) un "Zig Zag" (1988).

Grupa līdz šim izdevusi piecus albumus – "Visas lietas" (1994) , "Citrons zog" (1996) , "Gadu laiki" (2012) , "Signe melo" (2013) un "Ēzelītis Iā" (2016)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!